Srijeda, 29 studenoga, 2023

I Nedim Sladić najavio veliku promjenu vremena

Iako su jutra prilično hladna, tokom dana temperatura bude i više nego ugodna, svaki dan je iznad 20 stepeni, no, sudeći po najavama meteorologa, uskoro nas novo zahlađenje.

Preporučeno

Bosna i Hercegovina proteklih dana uživa u miholjskom ljetu. Iako su jutra prilično hladna, tokom dana temperatura bude i više nego ugodna, svaki dan je iznad 20 stepeni, no, sudeći po najavama meteorologa, uskoro nas novo zahlađenje. Federalni hidrometeorološki zavod jučer je najavio:

“U periodu od 16. do 22. oktobra, izgledna je promjena vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini. Očekuje se nestabilno vrijeme sa kišom, koja bi sredinom sljedeće sedmice u sjevernim i centralnim područjima mogla da bude izraženija. Oblačno vrijeme s kišom uslovit će i pad temperature zraka. Jutarnje temperature kretat će se između 7°C do 11°C, na jugu zemlje do 13°C. Maksimalne očekivane temperature varirat će između 9°C do 15°C u Hercegovini do 17°C.”

Upravo se čita:  OSCE poziva na hitnu akciju za iskorjenjivanje nasilja nad ženama i djevojčicama

A, to je danas potvrdio i naš ugledni meteorolog Nedim Sladić. On je na društvenim mrežama napisao:

“Sve su veće vjerovatnoće osjetnije promjene vremena 16. oktobra 2023.”

Više detalja najavio je u svojoj novoj meteo-kolumni koja će uskoro biti objavljena.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Evropska komisija objavila kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Evropska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...

Možda vas zanima i ovo