Nedjelja, 1 listopada, 2023

Ibro u sudnici nakon drame usred Sarajeva: “Žao mi je što je došlo do pucnjave… Svi znamo ko su te osobe”

Preporučeno

Kreho je kazao i to da njegov klijent nije osuđivan, te da se radi o ocu četvero djece, koji je legalno posjedivao oružje. Osvrnuo se i na tvrdnju Tužilaštva KS da je Solaković u strahu i da se boji da otkrije ko je osumnjičeni.

Tužilaštvo KS-a je od Općinskog suda u Sarajevu zatražilo pritvor za Ibru Miladina, uhapšenog nakon pucnjave koja se desila 20. juna u blizini hotela Europa u Sarajevu kada je ranjen Timur Keketović.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti da bi, boravkom na slobodi, mogao ponoviti ili dovršiti krivično djelo.

Miladin, koji se tereti za izazivanje opće opasnosti i nanošenje teških tjelesnih povreda, danas je u sudnici kazao da mu je žao što je došlo do pucnjave, ali i da je “bio u opasnosti”.

Upravo se čita:  Tragedija u Zavidovićima: "Aida bila radnica u pekari, a Mersud kuhar u restoranu"

– Keketović je udario mog poznanika koji je sjedio sa mnom za istim stolom. Vidio sam da su bili naoružani a svi znamo ko su te osobe. Bio sam u opasnosti. I nije tačno da su bili tu maturanti. Kada se to desilo nikoga nije bilo tu, nije mi bila namjera izazvati opasnost, kazao je nekadašnji specijalac FUP-a.

Njegov advokat Senad Kreho je kazao da postoji videonadzor na kojem se vide svi detalji.

– Snimci su oduzeti i na njima se vidi kako Nermin Solaković sa Timurom Keketovićem dolazi na motoru, prilazi stolu gdje sjedi moj branjenik i udara njegovog poznanika. Prije toga se uredno pozdravio sa Miladinom, objasnio je Kreho navodeći da je sve suprotno od onoga što tvrdi Tužilaštvo KS-a u svom prijedlogu.

Upravo se čita:  Bivši muž ubijene Aide šokirao objavom: "Možda bolje nije zaslužila, znam ja i zna Bog. Ne objavljujte njene slike sa djecom.."

Kreho je kazao i to da njegov klijent nije osuđivan, te da se radi o ocu četvero djece, koji je legalno posjedivao oružje. Osvrnuo se i na tvrdnju Tužilaštva KS da je Solaković u strahu i da se boji da otkrije ko je osumnjičeni.

– On je dao iskaz ali strah nigdje nije iskazao. Tužilac spominje maturante, koji zaista jesu bili blizu, ali nikakvog umišljaja od strane mog klijenta nije bilo. Ukoliko zatvorite mog klijenta stavit ćete njegov život na kocku, istakao je advokat Kreho.

Upravo se čita:  Tužan kraj potrage: 35-godišnja majka troje djece pronađena mrtva

Inače, niko od tužitelja danas se nije pojavio u sudnici. Odluka Suda bit će donesena u zakonskom roku.

Podsjetimo, pucnjava se desila 20. juna u Ulici Zelenih beretki a prethodio joj je sukob između nekoliko osoba, među kojima su bili Keketović i Miladin. Keketoviću su ljekari konstatovali ustrijelnu ranu noge, i zadržan je na Klinici na ortopediju radi daljnjeg liječenja, dok je Nermin Solaković nakon ukazane ljekarske pomoći, pušten na kućno liječenje.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Dvojica muškaraca pretukli 25-godišnju Amiru ispred “Binga”: Njena djeca sve to morala gledati

Još jedan nemili događaj dogodio se u Živinicama ispred TC Bingo u naselju Suha. Kako saznaje portal Crna-Hronika mlada...

Možda vas zanima i ovo