Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Incident na granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske: Hrvatski specijalci prijavili pucanje

Autor:Avaz.ba

Ovo nije prvi put da hrvatski policijski službenici svjedoče pucnjevima na području BiH strane s obzirom na to da se radi o šumskom području u kojem se evidentiraju događaji i kaznena djela poput krivolova ili šumskih krađa.

Preporučeno

Specijalci koji dežuraju na granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske na području Karlovačke županije prijavili su nadležnima da je neko iz grupe migranata, koje su jučer u BiH odvratili, pucao prema njima iz vatrenog oružja.

Prva prijava je došla oko 15:40 sati, a u njoj su pripadnici SJP Osijek prijavili da su odvratili grupu migranata u pograničnom mjestu Koranski Lug na području Cetingrada, sela koje se nalazi na samoj granici s Bosnom i Hercegovinom, piše Dnevnik.hr.

Upravo se čita:  Policija zaustavila vlasnika lokalne kafane, evo šta su mu pronašli ispod poklopca motora

Kako dalje pišu, ovo nije prvi put da hrvatski policijski službenici svjedoče pucnjevima na području BiH strane s obzirom na to da se radi o šumskom području u kojem se evidentiraju događaji i kaznena djela poput krivolova ili šumskih krađa.

Međutim, u posljednje vrijeme primjećuju i određenu nervozu među krijumčarima i migrantima s druge strane granice zbog nemogućnosti nezakonitog prelaska državne granice dolazi do sukoba među njima.

Upravo se čita:  Sjenicu zatrpao snijeg, dalekovod ispao iz sistema

Do sad nije poznato ko je, ustvari, zapucao prema specijalcima.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Otkrivena lokacija na kojoj je ubijena 14-godišnja djevojčica Vanja

Tijelo djevojčice Vanje G. pronađeno je u selu Brazda, blizu Skoplja. Do mjesta gdje je ubijena dolazi se makadamskim...

Možda vas zanima i ovo