Petak, 1 prosinca, 2023

Instruktorica auto-škole uzimala 100 KM za polaganje vozačkog ispita. Sada će joj se suditi

Optuženoj se stavlja na teret da je 14. jula 2020. godine u Bosanskoj Krupi, u svojstvu instruktora auto-škole, s ciljem da pribavi korist za kandidate auto-škole S.M. i B.E., kako bi položili vozački ispit C1 kategorije, tražila i uzela novac u iznosu od 50 eura od kandidata B.E. i 100 maraka od kandidata S.M.

Preporučeno

Općinski sud u Bosanskoj Krupi potvrdio je optužnicu Tužilaštva USK protiv Anife Agić, instruktorice za polaganje vozačkih ispita, i Edhema Hadžipašića, člana ispitne komisije Ministarstva obrazovanja USK, zbog krivičnog djela primanje dara ili drugog oblika koristi.

Optuženoj se stavlja na teret da je 14. jula 2020. godine u Bosanskoj Krupi, u svojstvu instruktora auto-škole, s ciljem da pribavi korist za kandidate auto-škole S.M. i B.E., kako bi položili vozački ispit C1 kategorije, tražila i uzela novac u iznosu od 50 eura od kandidata B.E. i 100 maraka od kandidata S.M. Potom je novac proslijedila optuženom Edhemu Hadžipašiću, nakon čega je on, prema optužnici, omogućio kandidatima da polože vozački ispit.

Upravo se čita:  FHMZ objavio sezonsku prognozu: Kakva je zima pred nama, slijedi li nam smrzavanje i evo koliko se padavina očekuje

Rezultati posebnih istražnih radnji, istovjetni iskazi svjedoka, priznanje optužene i materijalni dokazi potvrđuju postojanje osnovane sumnje o izvršenju krivičnih djela, navodi se u obrazloženju.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo