Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Ispovijest Italijana zaraženog koronavirusom: “Virus ulazi u vas, obuzima vas, uzima vam pluća i disajne puteve…”

Nemojte propustiti

U svojoj ispovijesti Gianni Zampino prepričava da je do prije nekoliko dana njegov život išao glatko.

Virus je ušao u moje tijelo i usmrtio mog oca. On ulazi u vas, obuzima vas, preuzima vaša pluća i disajne puteve. Ovako počinje priča Giannia Zampinoa, 40-godišnjaka iz Torina, koji je zaražen koronavirusom, i putem društvenih mreža želi svima da ispriča svoje iskustvo i pozove na oprez.

– I ja sam, kao i mnogi drugi, potcjenio koronavirus. Morate shvatiti da ovo nije igra – kaže Gianni Zampino u svom apelu i dodaje: “budite oprezni, ostanite kod kuće sa porodicama “.

Video snimak u kom 40-godišnji Gianni Zampino iz Torina priča svoje iskustvo direktno sa postelje iz bolnice, privukao je veliku pažnju u Italiji, a ono što on poručuje, ovih dana veoma je aktuelno i kod nas.

– Noći provodim sa respiratorom, ne mogu da spavam, život mi se okrenuo naopačke. Volio bih da niko ne iskusi patnju koju sam ja osjećao, jer ovo izgleda kao horor film, ali nažalost nije. Nažalost, još uvijek ne mogu da dišem bez pomoći ove maske i noću moram da nosim kacigu koja mi omogućava da dišem – rekao je u videu objavljenom na društvenim mrežama.

– Želim da snimim ovaj video – objasnio je on – jer vidim da previše ljudi i dalje shvata olako ovaj prokleti virus, koji mi je za deset dana uništio život.

U svojoj ispovijesti Gianni Zampino prepričava da je do prije nekoliko dana njegov život išao glatko.

– Imao sam posao menadžera, brinuo sam se za svog oca, bavio sam se svojim hobijima, uključujući i mnogo sporta – kaže on.

– Moram da kažem da sam potcjenio ovaj virus kao i mnogi drugi. Mislio sam da je sve politička i vojna kampanja, prevara, mnoge stvari. Ovaj virus je ušao u moje tijelo i takođe ubio najdražu osobu u mom životu, a to je bio otac. Svi kažu da je ovaj virus običan grip. Mogu vam reći da nije tako – riječi su 40-godišnjaka. Ulazi u vas, obuzima vas, uzima vam pluća i disajne puteve. Najgore od svega je što je nepoznat. Kako možete pobijediti protivnika koga ne poznajete? Malo je pravih informacija, previše je neznanja. Moja poruka je da budite oprezni, ostanite kod kuće sa porodicama, pogledajte film, pročitajte knjigu, igrajte društvenu igru. Samo zajedno, prateći ova pravila, moći ćemo da vratimo naš život u svoje ruke – glasi Giannieva poruka, prenosi Žena Blic.

U Italiji je trenutno zaraženo 24.747 ljudi, od kojih se 2.335 oporavilo i 1.809 je umrlo. U BiH je prema posljednjim podacima 25 zaraženih osoba.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Jasno i nedvosmisleno negiranje genocida! Dodikov savjetnik potpisao peticiju i najavio ozbiljnije prikupljanje potpisa

Nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i...

Možda vas zanima i ovo