Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Ivana Marić analizirala pa preporučuje: “Bećirović i Čengić da pređu u SDA da ne zbunjuju ljude”

Preporučeno

To nešto je smatra ona da promijene stranku.

“Bećirović i Čengić, koji ne mogu sakriti razočarenje što je Nermin Nikšić izabran za premijera FBiH i koji se pokušavaju opravdati SDfA-ovcima, bi trebali i zvanično preći u SDfA, da ne zbunjuju ljude. Denis da se kandiduje za predsjednika SDA, a Irfan da pojača Zahiragića i DIA”, zaključak je Marić.

Podsjetimo, Bećirović i Čengić nisu oduševljeni potezom Christiana Schmidta koji je prvi povukao potez deblokade Vlade Federacije. “Nijedno pravno rješenje koje potencijalno rezultira dodatnom supremacijom etničkog u odnosu na građanski princip nije dobro za budućnost Bosne i Hercegovine jer otežava njen evropski i euroatlantski put”, poručio je između ostalog Bećirović.

Upravo se čita:  Nešić negirao Dan državnosti BiH, pa isprozivao Trojku: Kako bi bilo da mi šetamo Sarajevom 9. januara?

S druge strane Čengić je poručio:

“Čekao sam da se Vlada izabere i sada kada nema više SDA da moje stavove dežurni botovi lažno ne dovode me u vezu da pomažem ostanku loše SDA Vlade. Dužan sam objasniti da ja NISAM glasao za imenovanje ove Vlade jer sam u Domu naroda i ja ne glasam o imenovanju Vlade. Na organima SDP-a nisam došao dati podršku ovakvoj Vladi jer smatram da nije u skladu sa Programom SDP-a

Upravo se čita:  Ministar Helez: U RS-u postoje kampovi za obuku paravojnih formacija, vode ih Rusi

Kao što ja imam statutarno pravo na vlastito mišljenje, tako i drugi imaju mogućnost da snagom ruku nametnu svoje stavove da u vladama trebaju sjediti pravomoćno osuđeni za kriminal, ljudi sa crnih lista, bez izbornog legitimiteta… i meni je to sastavni dio demokratije. Odgovornost za imenovanje te Vlade je preuzeo Kristijan Šmit uzimajući ustavno pravo potpredsjedniku i 51 zastupnik koji ima ime i prezime.Novoj Vladi FBiH želim sretan rad, imati će moju podršku u svemu dobrom u skladu sa Ustavom, zakonima i Programom SDP-a”.

Upravo se čita:  Dodik o Helezovim tvrdnjama i dešavanjima u Banjoj Luci: Ovo i jest 99 posto Srbija

Na osnovu čega je Marić zaključila da su Bećirović i Čengić protiv Nikšića to je samo njoj poznato, a činjenica je da su pojedini nepravedno dobili poziciju ministra, no vrijeme će pokazati kakva nam je nova Vlada Federacije.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Preminuo Mujo Kantić, direktor “Kantić touristika”

Mujo Kantić, direktor preduzeća "Kantić touristik", preminuo je sinoć u 67. godini, potvrđeno je iz ove firme. Njegove radne kolege...

Možda vas zanima i ovo