Petak, 1 prosinca, 2023

Iz sefa Općine Stari Grad Sarajevo nestalo 100.000 KM

“De facto postoji indicija, podnijela sam prijavu, išla na saslušanje i to je to. Čim sam uočila, prijavljeno je”, rekla je Osmanagić.

Preporučeno

Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo jučer je održalo sjednicu na kojoj je vijećnik Srđan Simonović postavio šokantno pitanje nadležnima.

“Imam pitanje za fiannsije. Dobio sam informacij udaj e iz vaše službe nestloa preko 100.000 KM. Ako je to isitna, da li ste prijavili policiji i šta ste uradili po tom pitanju. Ukoliko je istina, nadam se da će sljedeći ko dođe promijeniti postavu”, rekao je Simonović.
Načelnica ove službe Edina Osmanagić potvrdila je navode ističući kako je novac nestao iz sefa u objektu A.

Upravo se čita:  Preminuo Mujo Kantić, direktor "Kantić touristika"

“De facto postoji indicija, podnijela sam prijavu, išla na saslušanje i to je to. Čim sam uočila, prijavljeno je”, rekla je Osmanagić.

Podsjetimo, Općina Stari Grad Sarajevo ostala je bez načelnika nakon što je Ibrahim Hadžibajrić uhapšen i pritvoren te smijenjen s ove funkcije na referendumu. U toku je kampanja, a građani će novog načelnika izabrati 29. oktobra 2023. godine.

Upravo se čita:  UO KCUS-a smijenio Sebiju Izetbegović, evo ko je izabran za v.d direktora

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo