Petak, 9 lipnja, 2023

Jasmina zaustavila saobraćaja patrola i tvrdi da su mu policajci tražili mito: “Daj ti meni na kafu cenera pa da mi idemo svako svojim putem.”

Nemojte propustiti

– Predat ću ovo na sud. Nema mi druge.

Neugodnu situaciju doživio je Jasmin Musić iz Srebrenice koji tvrdi da nakon zaustavljanja od strane tuzlanskih policajaca te pregleda putničkog automobila nisu pronašli (protupožarni) PP aparat zbog kojeg mu je pisana kazna.

Kako Jasmin tvrdi, imao je PP aparat te mu je policajac otvoreno tražio “cenera” kako bi ga pustili – piše Crna-Hronika.

Kako piše portal Crna-hronika.info, Jasmin Musić zaustavljen je jučer 27.4.2023. godine od strane policijskog službenika MUP-a TK.

Upravo se čita:  Brat Adnan: Nazvao sam majku i rekao: 'Azru je udario auto', ona je upitala: 'Samo mi reci da je živa', rekao sam: 'Ne mogu nažalost'
Foto: Crna-hronika.info

“Jučer u Tuzli zaustavi me saobraćajna policija i kada su vidjeli da nema za šta da me kazni a pošto je auto na plin tražili su mi aparat za gašenje odnosno PP aparat. I ja mu pokažem atestovan aparat prije sedam dana, kaže on meni nije to aparat to je sprej neki.

“Daj ti meni na kafu cenera pa da mi idemo svako svojim putem.”

Foto: Crna-hronika.info

Normalno nisam pristao, onda je on izvadio neku knjigu sa zakonima o saobraćaju i tražio član po kojem me može kazniti. Čekao sam 25 minuta dok je on čitao i trazio i nije našao normalno jer sve mi je bilo uredno. Onda je napisao kaznu da nemam rezervnu gumu na auto prikolici koja je bila u gepeku automobila. – tvrdi Jasmin Musić za portal Crna-Hronika

Upravo se čita:  Prvo sjednite, pa pročitajte: Pogledajte koliko košta jedna obična kafa u Neumu

Policajac tvrdi da moja rezervna guma ne vazi jer mora biti na prikolici obješena. Predat ću ovo na sud. Nema mi druge. Šaljem vam slike” – Završava Jasmin za ovaj portal.

Šta piše u nalogu tuzlanskog policajca?

“Musić Jasmin je zpravljao putničkim vozilom marke VW Golf plave boje, lično vlasništvo sa priključenim vozilom s prikolicom marke “TPV Trailers Euc” – registracijske oznake – sive boje. Kretao se iz smjera Srebrenika u pravcu petlje Šički brod. Kontrolom je utvrđeno da isti u vozilu na LPG pogon ne posjeduje vatrogasni aparat, te da za priljučno vozilo ne posjeduje potrebnu opremu tj rezervni točak”

Upravo se čita:  Njemačka mijenja propise od 1. augusta, slijedi li egzodus ovog zanimanja iz BiH?

član ZOBS st.1. tačna… propisa ZOBS-a kažnjivo 283 st. 1. tačka 38 istog propisa 40 KM, piše Crna-hronika.info.

Foto: Crna-hronika.info

Pročitajte još

Izdvajamo

Stiglo pojašnjenje smanjenja ograničenja brzine na glavnoj cesti u Sarajevu: Gdje će se voziti 30 km/h, a gdje 50 km/h

Veliku buru u javnosti izazvala je najava Vlade KS da će smanjiti ograničenje brzine u Sarajevu. Ministar saobraćaja Adnan Šteta...

Možda vas zanima i ovo