Srijeda, 4 listopada, 2023

Je li Nostradamus pogodio požar u Notre Dameu? Tvrde da je predvidio katastrofu tačno u dan

Preporučeno

Požar koji u ponedjeljak uvečer zahvatio parišku katedralu Notre Dame, odmah je dospio na naslovne stranice svjetskih medija.

Kao što se moglo vidjeti u brojnim medijskim izvještajima, srušila se struktura glavnog tornja ove poznate crkve, međutim oko 500 francuskih vatrogasaca uspjelo je ipak vatru staviti pod kontrolu.

Insteresantno je da je, prema nekim tumačenjima, još prije 500 godina Nostradamus pisao o požaru u Notre Dameu i to baš na 15. aprila 2019. godine.

Navodno, iz njegovih stihova je jasno da će Francuska i Italija (zemlja unutar koje se nalazi Vatikan) biti najviše emocionalno pogođeni, a ovaj događaj – prema navodima i tumačenjima spomenute poezije – uvod je u “povratak zla, koje dolazi nakon dugog stoljeća”.

Proročanstvo oživljava iz različitih astroloških tragova koji ukazuju na 15. april 2019. godine. Jedna od riječi koja preovladava u Nostradamusovim spisima je “emocije”, i poklapa se sa onim što je predsjednik Francuske Emmanuel Macron spomenuo kroz svoj Twitter nalog kada je opisivao ono što se dogodilo.

“Notre Dame je u plamenu. Katolici i svi Francuzi, kao i svi građani, tužni smo što ovaj dio nas gori”, napisao je Macron u svomn tweetu.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Šta donosi najavljeni zakon: Koliko rakije će se moći proizvoditi?

Koliko se alkoholnog pića godišnje proizvede u FBiH – niko ne zna. Ova oblast je potpuno u “sivoj zoni”,...

Možda vas zanima i ovo