Petak, 1 prosinca, 2023

Jedan radnik u BiH ima platu od milion KM

Kada se u obzir uzme podatak da je u septembru prosječna plata u RS-u iznosila 1.277 KM, ovom radniku isplaćeno je takvih 769 plata.

Preporučeno

Najveće neto primanje po osnovu radnog odnosa tokom devet mjeseci ove godine isplaćeno je u Banjoj Luci, gdje je radnik u djelatnosti izgradnje hidrograđevinskih objekata za samo jedan mjesec zaradio skoro milion maraka.

Naime, prema podacima Poreske uprave Republike Srpske, najveći iznos ličnog primanja je 983.026 KM, a u taj iznos su, osim plaće, uračunati i regres, topli obrok, prekovremeni rad, bonus, naknade i dodaci na uslove rada.

Upravo se čita:  GP BiH ima pune ruke posla: Drastično raste broj lica sa potjernica i sigurnosno interesantnih osoba

Kada se u obzir uzme podatak da je u septembru prosječna plata u RS-u iznosila 1.277 KM, ovom radniku isplaćeno je takvih 769 plata.

Za mjesec dana rada plaću vrijednosti 107.462 KM primio je radnik u djelatnosti trgovine na veliko duhanskim proizvodima čije se sjedište poslodavca nalazi u Istočnoj Ilidži.

Među pet najvećih plata ove godine našle su se i plaće od 98.078 KM i 96.499 KM isplaćene u Banjoj Luci u oblasti djelatnosti bolnica, odnosno ostalog novčanog poslovanja – posredovanja.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo