Petak, 1 prosinca, 2023

Jedva punoljetni mladić iz BiH pretučen u Njemačkoj

Njemački mediji prenose i jednu neobičnu okolnost, a to je da ovo nije jedini ovakav slučaj koji se desio preksinoć u ovom gradu.

Preporučeno

Pripadnici njemačke policije u gradu Kotbus preksinoć su reagovali na prijavu fizičkog nasilja u Feldštrase, gdje su na ulici pronašli 18-godišnjeg mladića iz Bosne i Hercegovine, sa vidljivim povredama.

Naime, kako prenose njemački mediji, mladić je izjavio da mu je prišla grupa nepoznatih ljudi i odjednom ga počela udarati i šutirati. Mladić je imao vidljive povrede po glavi.

Upravo se čita:  Penzioner iz BiH mora u zatvor, uhvatili ga sa 800 grama heroina. Sastao se s dilerima

On je dodao i da su mu nasilnici ukrali novčanik. Na lice mjesta izašla je ekipa hitne pomoći koja je mladića zbrinula ambulantno.

Njemački mediji prenose i jednu neobičnu okolnost, a to je da ovo nije jedini ovakav slučaj koji se desio preksinoć u ovom gradu.

Naime, svega dva sata nakon napada na mladića iz BiH, prijavljen je novi napad u Lipecker štrase, gdje je pretučen mladić iz Sirije, takođe 18-godišnjak. I on je rekao da su ga napali nepoznati počinioci. On je primljen na bolničko liječenje.

Upravo se čita:  Važna obavijest za vozače: U Njemačkoj poskupljuje cestarina za jednu vrstu vozila

Policija utvrđuje da li je riječ o istoj grupi nasilnika, pišu Nezavisne novine.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo