Kafa kao stimulans, lijek i svjedok mnogih životnih priča | | Bh-index

Kafa kao stimulans, lijek i svjedok mnogih životnih priča

Hrana i piće    Datum: 16.11.2019.    
Autor: Redakcija


Kafa, taj čarobni okrepljujući napitak, bez kojeg ne možemo ni da zamislimo početak dana, predstavlja mnogo više od običnog napitka za razbuđivanje.

Nikada i niko neće saznati koliko je uticao na naše živote obični poziv na kafu, koliko je brakova ili djece rođeno, jer su se dvoje njih dogovorili da popiju kafu i nakon toga pisali svoje životne priče. A taj poziv na kafu se pojavljuje u svim sferama naših života, preko svakodnevnog porodičnog, prijateljskog ili poslovnog života.

Kafa je postala napitak koji se konzumira na svim dijelovima svijeta i po potrošnji se nalazi odmah iza vode. Potrošači uživaju u kafi zbog njenog stimulativnog efekta na centralni nervni sistem, kao i zbog izuzetnog zadovoljstva koje pruža ovaj specifičan sklad arome i okusa. Kao napitak ima kompleksan senzorni kvalitet, a posebno aromu i ukus, koji za potrošače kao krajnje korisnike predstavljaju najvažnije parametre za ocjenu kvaliteta i prihvatljivosti kafe.

Navike i želje potrošača da konzumiraju napitke od kafe specifičnih senzornih svojstava u različitim geografskim regionima formiraju se pod uticajem različitih faktora i prenose se sa generacije na generaciju. Da bi kafa na određenom tržištu zadovoljila želje i očekivanja potrošača, potrebno je definisati parametre kvaliteta kafe za potrebe svakog ciljnog tržišta. Danas je dostupna svima i konzumira se u mnogo različitih oblika.

Upravo se čita:  "Naučno istraživanje": Bosanci su ćevap preuzeli od Srba a burek od Makedonaca!

A vrhunsku kafu, od brižljivo odabranih zrna pripremljenu sa velikom ljubavlju i pažnjom,  svojim potrošačima nudi – Grand kafa. Ono po čemu je Grand kafa poznata, jeste prije svega stalan kvalitet, koji označava slogan – I miris i ukus – poznat u čitavom regionu. Grand kafa se u BiH od 2004. godine proizvodi u najmodernijem pogonu u Glavičicama, nadomak Bijeljine, i nudi sve ono što očekujemo od nje. I miris i ukus i vrhunsko uživanje u omiljenom crnom napitku. Kafa iz ovog pogona se distribuira na čitavoj teritoriji Bosne i Hercegovine. Svake godine pridobija sve više i više vjernih potrošača i apsolutni je lider na tržištu.


Loading..

Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Bh-index zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Bh-index nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.