Utorak, 5 prosinca, 2023

Kakvu ulogu su Naida i Ajša imale u vezi s navođenjem djevojaka na prostituciju?

Preporučeno

Nezvanično, Mehanović i Ramić su uhapšene u okviru akcije na suzbijanju trgovine ljudima, a u vezi s navođenjem djevojaka na prostituciju.

Naida Mehanović uhapšena je jučer zajedno s Ajšom Ramić u akciji SIPA-e kodnog imena „Tin“, a prema nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Obje su saslušane sinoć u prostorijama SIPA-e, gdje je Ramić negirala da ima veze s krivičnim djelom trgovine ljudima zbog čega je provedena akcija. Ramić je negirala da je počinila bilo koje krivično djelo.

Upravo se čita:  UO KCUS-a smijenio Sebiju Izetbegović, evo ko je izabran za v.d direktora

Prema saopćenju SIPA-e Mehanović i Ramić su nakon kriminalističke obrade i ispitivanja, danas u svojstvu osumnjičenog predate u dalju nadležnost postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

– Postupajući tužilac odlučit će o daljim mjerama – kazala je Damira Softić, stručna saradnica Tužilaštva Kantona Sarajevo za Avaz.

Nezvanično, Mehanović i Ramić su uhapšene u okviru akcije na suzbijanju trgovine ljudima, a u vezi s navođenjem djevojaka na prostituciju.

Upravo se čita:  U ovom bh. gradu srednjoškolci će dobiti 500 KM!

U članu 210a., stav 5. krivičnog djela trgovine ljudima KZ-a FBiH za šta su obje osumnjičene, navodi se da „ko krivotvori, pribavi ili izda putnu ili ličnu ispravu ili koristi, zadržava, oduzima, mijenja, oštećuje, uništava putnu ili ličnu ispravu druge osobe u svrhu omogućavanja trgovine ljudima, bit će kažnjen kaznom zatvora od jedne do pet godina“, piše Avaz.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo