Srijeda, 4 listopada, 2023

Kamiondžija pao na bh. granici: Prijavio kečap, graničari mu pronašli Kineze

Preporučeno

Vozilom je upravljao državljanin BiH čiji su inicijali Ž.R, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje osoba o događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH.

Pripadnici Jedinice granične policije BiH spriječili su krijumčarenje četvoro državljana Kine na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole teretnog motornog vozila marke mercedes i priključnog vozila oznaka Bosne i Hercegovine.

Upravo se čita:  Iz sefa Općine Stari Grad Sarajevo nestalo 100.000 KM

“Dvojica odraslih muškaraca i dvije odrasle ženske osobe skrivali su se u priključnom vozilu koje je prevozilo kečap iz BiH za zemlje Evropske unije, a otkriveni su prilikom detaljne kontrole na drugoj liniji graničnih provjera i korištenjem specijalističke opreme donirane od Vlade Češke Republike”, saopšteno je iz Granične policija BiH.

Foto: GP BiH

Vozilom je upravljao državljanin BiH čiji su inicijali Ž.R, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje osoba o događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH.

Upravo se čita:  Nedjelja u FBiH uskoro neradni dan? Hasičević objasnio zašto bi to mogla biti dobra odluka

Prema njegovom nalogu državljani Kine su saslušani u svojstvu svjedoka, dok je državljanin BiH uhapšen.

Protiv njega će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu.

Državljani Kine su, u skladu sa Zakonom o strancima, prekršajno sankcionirani i uz Prijedlog za protjerivanje s teritorije BiH predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje, dodaje se u saopštenju Granične policije.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Novi otkazi: Ledo gasi proizvodnju u BiH, bez posla ostaju 52 radnika

Nakon najava da Ledo gasi proizvodnju u BiH, stigla je i zvanična potvrda te informacije koju prenosi Biznisinfo. “Nakon pažljivog...

Možda vas zanima i ovo