Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Kazna za one koji prefarbaju latinični ili ćirilični natpis do 1.000 KM

Preporučeno

U Sarajevu danas je počela sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na kojoj bi delegati trebalo da razmatraju nekoliko zanimljivih prijedloga.

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojili su danas dvije dopune Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, čiji je predlagač Predstavnički dom državnog parlamenta.

Jedna od dopuna predviđa da će se za prekršaj kada je prefarban ili na drugi način prekriven natpis na jednom od dva pisma (latiničnom, odnosno ćiriličnom), počinilac kazniti novčanom kaznom u iznosu od 400 do 1.000 KM.

Upravo se čita:  Komšić: Predsjedništvo će raspravljati o navodima o postojanju terorističkih ćelija i ruskih kampova u BiH

Druga izmjena tog zakonskog rješenja predviđa uvođenje zasebne, uvećane novčane kazne za parkiranje na mjestu za invalidne osobe. Predviđeno je da kazna iznosi 200 KM.

Obje dopune usvojene su u različitom tekstu u odnosu na onaj koji je usvojio Predstavnički dom zbog čega je formirana zajednička komisija koja će usuglasiti identičan tekst dopuna Zakona.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Dobre vijesti: Iz Tuzle bi se trebali uspostaviti letovi na šest destinacija u četiri zemlje EU-a, poznate i cijene!

Predstavnici grčke aviokompanije Lumiwings do kraja ove sedmice trebali bi doći u Tuzlu na potpisivanje ugovora s Upravom Međunarodnog...

Možda vas zanima i ovo