Srijeda, 29 studenoga, 2023

Kaznena prijava protiv četiri maloljetnika iz Bara koji su napali i ozlijedili mlade sportaše iz BiH

Preporučeno

Novinarka Arduana Pribinja ranije je na Twitteru potvrdila da je jedna od žrtava bila i njen sin Harun.

Podnijeta je kaznena prijava protiv četiri maloljetnika iz Bara zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih ozljeda, priopćeno je iz Uprave crnogorske policije.

“Sinoć oko 20,50 sati barska policija je obaviještena da je u naselju Šušanj došlo do narušavanja javnog reda i mira tučnjavom više osoba. Na mjesto događaja upućeni su pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Bar koji su došli do saznanja da su u događaju sudjelovali maloljetni državljani Bosne i Hercegovine, stari 17 i 14 godina, a koji su prijavili da su u naselju Šušanj, ispred jednog maloprodajnog objekta fizički napadnuti od strane nekoliko njima nepoznatih osoba”, kaže se u policijskom priopćenju, javlja portal RTCG.

Upravo se čita:  Dvojica državljana BiH od kojih je jedan maloljetan, lišeni slobode na ulazu u Crnu Goru

Maloljetnici su, kako ističu iz policije, upućeni u Hitnu medicinsku pomoć Bar radi ukazivanja liječničke pomoći, nakon čega su prevezeni u Opštu Bolnicu u Baru, gdje je jednom od oštećenih maloljetnika konstatirana teška tjelesna ozljeda u vidu prijeloma nosa i vilične kosti te je transportiran u Klinički centar Crne Gore na daljnju hospitalizaciju.

Policija je, kako su naveli, poduzela niz aktivnosti u cilju rasvjetljavanja ovog događaja i identifikacije osoba koja su napala maloljetne bh. državljane te identificirala četiri maloljetnika iz Bara od kojih su prikupljena obavještenja na zapisnik.

“S događajem je upoznat tužitelj za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru po čijem nalogu će protiv dva maloljetnika stara 15 i dva maloljetnika stara 17 godina, svi iz Bara, biti podnijeta kaznena prijava zbog sumnje da su izvršili kazneno djelo nasilničko ponašanje u sticaju s kaznenim djelom teška tjelesna ozljeda”, stoji u priopćenju.

Upravo se čita:  Gradski autobus se prepolovio tokom vožnje

Podsjetimo, novinarka Arduana Pribinja ranije je na Twitteru potvrdila da je jedna od žrtava bila i njen sin Harun.

“Grupa od 5 huligana sinoć u Baru napala dvojicu mladih sportista AK Sarajevo, koji su u Crnu Goru stigli na sportske pripreme. Moj Harun, kojem su glavu razbili metalnom šipkom je još dobro prošao. Njegov drug Alija ima višestruku frakturu jabučne kosti”, napisala je.

Također je navela da su napadači od ranije poznati policiji, te da su privedeni.

Upravo se čita:  Slovenija je masovno kažnjavala ljude u koroni. Sad im vraća novac i briše dosjee!

“Djeca otišla u trgovinu preko puta hotela da kupe sok jer će danas za Vaskrs sve biti zatvoreno. Prodavačica i njihova kolegica iz kluba su bili svjedoci da ova dvojica nisu napravila ništa sto bi ih moglo isprovocirati. Jedino ako im nije zasmetao bosanski”, zaključila je novinarka.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Evropska komisija objavila kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Evropska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...

Možda vas zanima i ovo