Subota, 23 rujna, 2023

Ko su uhapšene Ajša Ramić i Naida Mehanović?

Autor:Avaz.ba

Preporučeno

Kako „Avaz“ saznaje Ajša Ramić i Naida Mehanović bile su u vrlo bliskim odnosima.

Naida Mehanović uhapšena je danas u akciji SIPA-e zajedno s Ajšom Ramić po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Mehanović je javnosti poznata od ranije zbog presude Općinskog suda koju je potvrdio i Kantonalni sud Sarajevo, protiv nje i Avdije Hasanovića, zbog ucjenjivanja Ž.E. snimcima seksa koji je, prema presudi, Naidi poslao Avdija. Ranije je za portal „Avaza“ demantirala da je ovo uradila.

Naida Mehanović

Naida Mehanović bila je predsjednica bivšeg Vijeća mladih Kantona Sarajevo.

Upravo se čita:  Stotine onkoloških pacijenata u FBiH na listama čekanja

Kako je javnosti poznato ona je snimak širila dalje putem telefona. Ona je na oktobarskim izborima bila kandidat za Skupštinu KS ispred koalicije “Država”, koju su činili Nezavisni blok, Platforma za progres i Zeleni. Na Instagramu se vidi kako Mehanović živi „luksuznim životom“, a nedavno je objavila da vrijeme provodi u Dubajiu.

Naida Mehanović

Magistrica prava Ajša Ramić je početkom 2020. godine sa prijateljicom i kolegicom u Sarajevu osnovala Administrativni biro „Forrtuna“ koji je nudio usluge pravnog zastupništva. Ramić je bila zadužena za pribavljanje dokumenata i čekanje u redovima umjesto klijenata dok je Sarvan komunicirala sa njima i obavljala poslove iz kancelarije. Strah od koronavirusa je držao ljude u kućama pa je mladim poduzetnicama biznis dobro počeo.

Upravo se čita:  Pronašao više od tri hiljade KM i vratio vlasnici: Pretužno je bilo kada je saznao za šta je novac skupljala

Ajša Ramić javnosti je poznata po prevarama u američkim vizama.

Ajša Ramić

Kako „Avaz“ saznaje Ajša Ramić i Naida Mehanović bile su u vrlo bliskim odnosima.

Podsjetimo, danas su na području Sarajeva i Visokog pripadnici SIPA-e pretresali stambene i poslovne objekate i pokretne stvari na tri lokacije.

Uhapšene su dvije osobe, koje će u toku dana biti sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Upravo se čita:  Ljiljani na Vlašiću izazvali burnu reakciju iz entiteta RS
Naida Mehanović

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo trgovina ljudima propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Pretresi su urađeni prema nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo u saradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Zeničko dobojskog kantona.

Ovom prilikom uhapšena je i Aiša Ramić koja je prijavljivana i ranije.

Naida Mehanović

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Prognoza meteorologa: Evo kakvo će vrijeme biti do 4. oktobra

Ciklona će u dane vikenda u Bosni i Hercegovini donijeti padavine i manje topao zrak u odnosu na proteklu...

Možda vas zanima i ovo