Utorak, 28 studenoga, 2023

Kod švercera pronađeni puške, pištolj, veća količina municije i duhana

Preporučeno

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bijeljini, a pod nadzorom nadležnog tužilaštva pretresene su prostorije koje koriste L.Đ. i B.J.

Prilikom pretresa prostorija koje koriste L.Đ. i B.J. u Bijeljini pronađene su i oduzete: puške, pištolj, veća količina municije, veća količina duhana u listu, te 267,6 kg sječenog duhana.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Bijeljina, Odjeljenje za organizovani kriminal i drogu, uhapsili su L.Đ. zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Upravo se čita:  Najavljen obilan snijeg i obilna kiša: Pred nama su turbulentne vremenske (ne)prilike

Kako dodaju na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bijeljini, a pod nadzorom nadležnog tužilaštva pretresene su prostorije koje koriste L.Đ. i B.J.

“Prilikom pretresanja pronađene su i privremeno oduzete: automatska puška, poluatomatska puška, puška, dvije lovačke puške, pištolj, veća količina municije različitog kalibra, kao i veća količina duvana u listu, te 267,6 kg sječenog duvana i dvije mašine za sječenje duvana”, dodaju iz policije.

Upravo se čita:  Oglasila se Aida Tule o navodnom eksperimentu i brutalnim prijetnjama supruga Edina

Nakon kompletiranja i dokumetovanja predmeta L.Đ. i B.J. slijedi izvještaj postupajućem tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija po KZ RS-a, a za pronađeni duvan slijedi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nedozvoljen promet akciznih proizvoda i nedozvoljeno skladištenje robe po KZ BiH.

Foto: PU Bijeljina
Foto: PU Bijeljina
Foto: PU Bijeljina

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Opasni pesticid opet otkriven u neretvanskim mandarinama, završile su na tržištu BiH

Novi problemi za proizvođače neretvanskih mandarina, opet je u njima otkriven nedopušteni pesticid klorpirifos. Kako javljaju iz Europske agencije za...

Možda vas zanima i ovo