Petak, 1 prosinca, 2023

Komšić oštro odgovorio Konakoviću: Ako ne znaju napisati zakon, mi ćemo

Autor:Fena

Preporučeno

“A što se tiče parlamentarne većine, pa valjda imaju parlamentarnu većinu po kojoj su imenovani”, kazao je Komšić

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je da će tek nakon usvajanja državnog zakona o gasu podržati projekte izgradnje istočne i južne interkonekcije.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je da će tek nakon usvajanja državnog zakona o gasu podržati projekte izgradnje istočne i južne interkonekcije.

Upravo se čita:  Sud BiH prihvatio zahtjev Milorada Dodika

Komšić je odgovarajući na poziv ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića da napiše prijedlog zakona i osigura parlamentarnu većinu za usvajanje zakona, kazao da to nije problem.

“Nije problem. Ako ne znaju napisati zakon, napisati ćemo im. A što se tiče parlamentarne većine, pa valjda imaju parlamentarnu većinu po kojoj su imenovani”, kazao je Komšić.

Upravo se čita:  Nešić burno reagovao na tvrdnje Heleza: Ako postoje neke paravojske u BiH, to su one kojima prijeti on i time treba da se pozabavi Tužilaštvo BiH

Međutim, Komšić podsjeća da je Vijeće ministara BiH, po zakonu, organ koji Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine podnosi prijedloge zakona, a ne Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

“Tek tada, kada se zakon donese, razmislit ću o davanju podrške prema istočnoj i južnoj interkonekciji, kao međunarodnim sporazumima”, kazao je Komšić.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo