Utorak, 28 studenoga, 2023

Komšić: Zatražite od vaših stranih mentora koji vrše pritisak na sudije i tužioce da izvrše pritisak i procesuiraju Dodika

Preporučeno

Iz stranaka okupljenih oko SDP-a nije bilo reakcija osim Konakovića

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić odgovorio je na prozivke Elmedina Konakovića, ministra vanjskih poslova BiH i predsjednika NIP-a čija stranka čeka instaliranje u novu federalnu vlast.

“Neka lideri “trojke”, uključujući i ministra vanjskih poslova bar na jednom sastanku sa svojim stranim mentorima od njih traže da izvrše pritisak na sudije i tužioce koje svakako ti stranci i postavljaju da napokon počnu raditi svoj posao i procesuiraju Dodikova krivična djela. Stranci su već pokazali da to mogu kada im je stvarno stalo da nekoga osude! A za Dodika već ima i više nego dovoljno materijala”, poručio je Komšić u nedjelju navečer.

Upravo se čita:  Privatni rudnik ugrožava cijeli grad, a investitor je jedan od najbogatijih bh. poduzetnika

U nedjelju je u Donjoj Gradini Milorad Dodik održao politički govor u kojem je ponovo negirao genocid u Srebrenici, poručio da Rs ide putem samostalne države, te da je koncept bratstva i jedinstva završen i da Bošnjaci, Hrvati i Srbi više ne mogu zajedno živjeti već jedni pored drugih.

Iz stranaka okupljenih oko SDP-a nije bilo reakcija osim Konakovića koji je pozvao Dodika na paintball pa da vidi kako je provesti noć u šumi.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Penzioner iz BiH mora u zatvor, uhvatili ga sa 800 grama heroina. Sastao se s dilerima

Državljanin BiH (67), nastanjen u Offenbachu proglašen je krivim nakon što je optužen da je prenosio drogu za narko...

Možda vas zanima i ovo