Nedjelja, 1 listopada, 2023

Konaković o Izetbegoviću: Liči na potrošenog vozača, bezobrazan je

Preporučeno

– On je nekada rekao da je umoran. Stvarno izgleda kao potrošeni vozač koji je propustio prilike za BiH.

Nikad ne komentarišem Bakira Izetbegovića, ali danas moram, izjavio je ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković u toku svog obraćanja javnosti.

Povod za ovaj istup je Izetbegovićeva izjava kako je Trojka “isporučila” HDZ-u i SNSD-u sve što su te stranke tražile, spominjući četvrtog delegata u Domu naroda PSBiH, broj ministara u Vijeću ministara, imenovanje direktora UIO i brojne druge stvari.

Upravo se čita:  Stevandić prijeti: Bilo kakav atak na sigurnost Dodika put je u nezavisnost RS

– On je nekada rekao da je umoran. Stvarno izgleda kao potrošeni vozač koji je propustio prilike za BiH. Mnogo toga u BiH što se trebalo desiti nije se desilo. U trenucima kada je presuda Simatoviću i Stanišiću donesena, Izetbegović je trebao barem nekoliko mjeseci šutiti. Ako nikad, onda sad, zbog svega što je uradio u tom procesu. On se libi tražiti krivca za sve u nekom drugom, izjavio je Konaković, reagujući na Izetbegovićeve izjave.

Upravo se čita:  Helez o nazivanju Nešića narkomanom: Četiri puta sam prešutio kada me napadao, morao sam presjeći, izvinjavam se građanima

Podsjetio je da je upravo SDA, predvođena Izetbegovićem, pristala na podjele.

– To je čovjek koji je pristajao na podjelu na trećine, kojeg je zanimala samo fotelja i koji pati zbog toga što će se desiti smjene direktora na federalnom nivou. U toj nemoći i patetici, bezobrazan je, istakao je Konaković.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Dvojica muškaraca pretukli 25-godišnju Amiru ispred “Binga”: Njena djeca sve to morala gledati

Još jedan nemili događaj dogodio se u Živinicama ispred TC Bingo u naselju Suha. Kako saznaje portal Crna-Hronika mlada...

Možda vas zanima i ovo