Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Konaković: Propali obavještajci kreirali su laž da smo izdali državu. Sad sve dolazi na svoje mjesto i istina pobjeđuje brutalnu laž

“Možeš lagati neke ljude sve vrijeme, možeš lagati sve ljude neko vrijeme, ali ne možeš lagati sve ljude sve vrijeme.”

Preporučeno

Šef bh. diplomatije i lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković oglasio se na društvenim mrežama poručivši da su “propali obavještajci” kreirali laž da su izdali državu, a da sada sve dolazi na svoje mjesto.

“Kad su propali obavještajci palog režima kreirali tezu da smo izdali državu zbog pozicija rekao sam svojim saradnicima da ne brinu puno i da budu strpljivi”, piše Konaković i dodaje da su samo dvije opcije bile moguće.

Upravo se čita:  Milorad Dodik odgovorio da li dolazi na sud 6. decembra: Žele eliminisati mene i još neke ljude

“Prva, da se pokaže da smo stvarno izdali i da se pojave dokazi, a druga da su oni smutljivci i lažovi koji se ne libe koristiti naša stradanja, naše tekovine, vjeru, časnu odbranu od agresije i svaki drugi plašt kojim mogu prekriti svoju brutalnu laž koja ima za cilj ostanak na vlasti i dalje pljačkanje svog naroda i slabljenje države.

Upravo se čita:  Dodik: Suđenje meni će se pretvoriti u suđenje BiH, vidjet ćemo ko će izgubiti

Zato što su bučni i zato što su javnim novcem putem kupljenih medija imali mnogo prostora, uspjevali su neko vrijeme svoje brutalne laži plasirati na mnogo adresa, jedan je dio društva u te laži vjerovao”, navodi Konaković.

Kaže da je bilo dosta “pogleda ispod obrva na različitim mjestima”, te da je ponekad zaista bilo i neugodno.

“Sve sad dolazi na svoje mjesto, istina pobjeđuje tu brutalnu laž kao i svaki put zato što “istina vuče snagu iz same sebe, a ne iz broja glasova u njenu korist”, poručio je Konaković te za kraj naveo još dva citata:

Upravo se čita:  Mehmedović napušta SDA? Najavio osnivanje nove stranke i otkrio dio naziva

“Možeš lagati neke ljude sve vrijeme, možeš lagati sve ljude neko vrijeme, ali ne možeš lagati sve ljude sve vrijeme.”
“Od svih ratnika najjača su dva: vrijeme i strpljenje!”

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o pomoći EU: Evo koliko je domaćinstava ispunilo uvjete za dodjelu novca!

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo