Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Krišto najavila zajedničku sjednicu Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske za 20. juni, ističe rok za predlaganje tema

Nemojte propustiti

Na sjednici Vijeća ministara BiH koja je održana 12. aprila, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto informirala je članove Vijeća ministara o organizaciji zajedničke sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske, planirane za 20. juni 2023. godine u Zagrebu.

Ostavljen je rok ministarstvima Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i članovima Vijeća ministara Bosne i Hercegovine da najkasnije u roku od 15 dana Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara BiH dostave prijedloge mogućih tema koje će se kandidirati za razmatranje na spomenutoj zajedničkoj sjednici.

Upravo se čita:  Dodik danas s Putinom u Moskvi

Naredna sjednica Vijeća ministara BiH zakazana je za četvrtak 27. april ali dnevni red još uvijek nije objavljen. Kadrovi iz Rs-a insistiraju na usvajanju tačaka o novoj istočnoj interkonekciji. S obzirom na novonastalu situaciju i prijetnje Milorada Dodika o povlačenju kadrova i zaustavljanju u odlučivanjima na državnom nivou dok o tome se ne izjasne organi Rs-a, pitanje je da li će biti održana sjednica i Vijeća ministara ali i zajednička sjednica sa Vladom RH.

Upravo se čita:  Vulić: Hvala Nešiću i Vuliću, sada se svi osjećamo sigurnije

Ministar odbrane BiH Zukan Helez već je sa hrvatskim kolegom Mariom Banožićem razgovarao o temama zajedničke sjednice prilikom susreta u Njemačkoj.

Također je dogovorio da će na predstojećoj konferenciji i izložbi vojne opreme u Zadru u maju mjesecu, u bh. delegaciji biti i predstavnici namjenske industrije u BiH.

Pročitajte još

Izdvajamo

Mirni skup u Sarajevu: Veliki broj građana odaje počast mladoj Bišćanki Azri Spahić

Građani su položili cvijeće i odali počast stradaloj djevojci Azri Spahić, te uputili podršku njenoj porodici. Veliki broj građana okupio...

Možda vas zanima i ovo