Srijeda, 29 studenoga, 2023

Krišto uputila čestitku Plenkoviću u povodu Dana državnosti RH

Preporučeno

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto uputila je čestitku premijeru Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske.

„Dopustite mi kao predsjedateljici Vijeća ministara BiH te u svoje osobno ime uputiti najiskrenije čestitke u povodu Dana državnosti Vama i svim žiteljima Republike Hrvatske.

Na današnji dan, konstituiranjem prvoga izabranog višestranačkog Sabora, ostvaren je hrvatski stoljetni san i rođena je demokratska hrvatska država. Tada su se nositelji hrabrosti i vizije budućnosti odlučno suprotstavili izazovima kako bi izborili slobodu i neovisnost. Tog je dana obnovljena suverenost hrvatskog naroda.

Upravo se čita:  "Mislim i na ugroženost naroda na Kosovu i RS-u": Vučić ponovo najavio najtežu godinu, sukobe i nemire

Danas je Republika Hrvatska država koja počiva na temeljnim načelima demokracije, jednakosti, pravde, poštivanja ljudskih prava i sloboda. Od svog osamostaljenja Hrvatska je postigla značajan napredak ostvarujući uspjehe u mnogim područjima. Uspješan put Republike Hrvatske pruža potporu i Bosni i Hercegovini te daje nadu da se kroz bezuvjetnu posvećenost pravim vrijednostima, predan rad i trud mogu prevladati brojni izazovi i ispuniti ozbiljne zadaće“, navodi se u čestitki predsjedateljice Krišto.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Evropska komisija objavila kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Evropska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...

Možda vas zanima i ovo