Subota, 9 prosinca, 2023

Mediji iz Srbije objavili detalje sa saslušanja oca maljoljetnog K.K.: “Rekao mi je da je odbačen, ništa nisam primjetio”

Preporučeno

Sin mu je često govorio da se nije uklapao u društvo, prenose srbijanski mediji.

Otac dječaka K.K. iz Osnovne škole Vladislav Ribnikar, koji je osumnjičen da je juče oko 8. 40 sati ubio 8 učenika, čuvara i ranio 7 osoba potvrdio je da je imao dozvolu za oružje koje je njegov sin koristio tokom masovne pucnjave.

Na saslušanju je rekao da je u sefu držao puške i pištolje, da je sve bilo pod šifrom i kako mu nije poznato kako je njegov sin istu saznao.

Upravo se čita:  Ovo je Vezira koja se u porodičnoj kući ugušila od dima iz peći na pelet

Priznao je da je sina sa 12 godina vodio u streljanu i naveo koju. Otac je rekao da se njegov sin osjećao odbačeno, ali da ništa nije primjetio.

Sin mu je često govorio da se nije uklapao u društvo, prenose srbijanski mediji.

Dječak je saslušan u prisustvu majke zatim je predat radnicima Centra za socijalni rad, saopćio je Nikola Uskoković iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Upravo se čita:  Šta se dešava na Kosovu: KFOR utrostručio svoje prisustvo

Kako je jučer naveo šef beogradske policije, Veselin Milić, dječak je u razgovoru u prisustvu Centra za socijalni rad izjavio da je bio ignorisan od strane društva u kojem se nalazio, i da je kroz svoj društveni život bio izolovan od komunikacije i igre na odmoru ili ekskurziji, i da ga je to navelo da kroz svoje misli i radnje učini to.

Srbijanski mediji navode da je ocu dječaka K.K. određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je da je izvršio teško krivično djelo protiv opšte sigurnosti.

Upravo se čita:  Zemljotres pogodio Srbiju, osjetio se i u BiH: "Zaljuljalo, upozoravajuće", "Baš se jako treslo"

Podsjetimo, u srijedu dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

KCUS ponudio Sebiji Izetbegović novo radno mjesto, prihvatila je

Dr. Izetbegović, bivša generalna direktorica KCUS-a je danas potpisala ugovor o radu koji joj je ponuđen u skladu s...

Možda vas zanima i ovo