Subota, 9 prosinca, 2023

Minelu pretukao suprug: “Dok sam plakala u bolovima, policija je tražila da im dostavim dokaze”

Autor:UNA TV

"Baš je boljelo. Zaista je boljelo”, prisjeća se Minela najtežeg i najtužnijeg perioda u žvotu. Umjesto da se raduje trudnoći, pripremama za dolazak djeteta, proživljavala je najgore trenutke.

Preporučeno

Minela je odlučila ne čekati pomoć nadležnih. 23. januara, prisjeća se, ostavila je sve što je imala. A ponijela je, mir.

I očigledno je, put žrtava nasilja do pravde, popločan je sistemskom diskriminacijom. Žrtve koje prijave nasilje umjesto zaštite u najčešćim slučajevima dobijaju pojačano nasilje od partnera. U nastavku donosimo ispovijest žene, žrtve nasilja i njene borbe sa nasilnikom ali i sistemom.

Upravo se čita:  Nenad iz Sarajeva živi u nehumanim uslovima: Skuplja smeće da bi preživio

“Nijedna sekunda na ovom svijetu nije stala da bi neko nešto uradio, ali ta bol, što sam ja u tom trenutku osjetila… Ja nisam smjela da se pomjerim uopšte, Mela (kćerka) tu je spavala. Baš je boljelo. Zaista je boljelo”, prisjeća se Minela najtežeg i najtužnijeg perioda u žvotu. Umjesto da se raduje trudnoći, pripremama za dolazak djeteta, proživljavala je najgore trenutke.

Upravo se čita:  SIPA na graničnom prijelazu sa Srbijom uhapsila dvojicu osumnjičenih za ratne zločine

Minela je odlučila ne čekati pomoć nadležnih. 23. januara, prisjeća se, ostavila je sve što je imala. A ponijela je, mir piše Una.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

KCUS ponudio Sebiji Izetbegović novo radno mjesto, prihvatila je

Dr. Izetbegović, bivša generalna direktorica KCUS-a je danas potpisala ugovor o radu koji joj je ponuđen u skladu s...

Možda vas zanima i ovo