Petak, 1 prosinca, 2023

Miriše vam na snijeg? Meteorolog Nedim Sladić je otkrio hoće li pasti?

Intenzivnije padavine tokom utorka najprije se prognoziraju u sjeverozapadnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne, a odmicanjem ciklone na jugoistok duž Jadrana i pružanjem osi doline od poslijepodnevnih sati prema večeri, i na jugu Hercegovine te centralnim i jugoistočnim područjima Bosne - napisao je Sladić

Preporučeno

Kišovit dan je u cijeloj BiH. Meteorolog Nedim Sladić objavio je količinu padavina koja će pasti tokom dana,

“Intenzivnije padavine tokom utorka najprije se prognoziraju u sjeverozapadnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne, a odmicanjem ciklone na jugoistok duž Jadrana i pružanjem osi doline od poslijepodnevnih sati prema večeri, i na jugu Hercegovine te centralnim i jugoistočnim područjima Bosne te u istočnoj Hercegovini. U višim područjima iznad 900 metara padat će snijeg, u nizinama kiša. Očekivane količine padavina u većem dijelu zemlje su od 20 do 50, lokalno do 70 mm.” napisao je Sladić.

Upravo se čita:  Samoprozvani psiholog Edin Tule objavio novi video: "Enisa je sa mnom, izvukao sam je"

BhMeteo najavljuje da se padavine nastavljaju i tokom srijede (22.11.) uz tmurno i hladno vrijeme. Kiša u nizinama a susnježica i snijeg širom zemlje na nadmorskim visinama iznad 800mnv. Kako dan bude odmicao tako će padavine postepeno slabiti i prestajati, a uporedo pristizati sve više hladnoće. Krajem dana i u večernjim satima pri izmaku padavina pokoja pahulja snijega može zalepršati i u pojedinim nižim dijelovima sjeverozapadne i centralne Bosne.

Upravo se čita:  Dan državnosti: Google na početnu stranicu postavio zastavu Bosne i Hercegovine

U noći na četvrtak prestanak padavina uz djelimično razvedravanje. Ostaje hladno uz rijeđu mogućnost mraza do jutarnjih sati.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo