Petak, 1 prosinca, 2023

Mladić iz Bihaća osumnjičen za terorizam

Autor:BHRT

Preporučeno

Ovo lice je bivši učenik Mješovite srednje škole u tom gradu, a priveden je u policiju nakon što je u objavi na društvenim mrežama zaprijetio napadom poput jučerašnjeg na Vračaru.

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su lice čiji su inicijali A.Z. (18) iz Bihaća zbog sumnje da je planiralo izvršiti krivična djela ugrožavanje bezbjednosti i terorizam, rečeno je iz FUP-a.

Upravo se čita:  Oglasila se Aida Tule o navodnom eksperimentu i brutalnim prijetnjama supruga Edina

Ovo lice će, nakon kriminalističke obrade, biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, javlja BHRT.

Iz FUP-a je rečeno da je osamnaestogodišnje lice iz Bihaća uhapšeno po zahtjevu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela ugrožavanje bezbjednosti i terorizam.

Ovo lice je bivši učenik Mješovite srednje škole u tom gradu, a priveden je u policiju nakon što je u objavi na društvenim mrežama zaprijetio napadom poput jučerašnjeg na Vračaru.

Upravo se čita:  Odgođen početak suđenja: Vlasnik hotela Jablanica završio u bolnici

Mladić iz Bihaća naveo je da je “dječak što je ubio osmoro djece kraljina za njega i da tako nešto i on sprema već duže vrijeme za ekonomsku školu u Bihaću”.

U pucnjavi u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu juče je ubijeno osmoro djece i jedan radnik obezbjeđenja, a šestoro djece i jedan nastavnik te škole su ranjeni. Policija je uhapsila četrnaestogodišnjeg K.K. koji je počinio taj zločin.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Voditeljica Merima Šemić-Prguda o napuštanju BiH: “Srce se slomi jer je to sve što vi jeste. I to je tužno. I ljuta sam, beskrajno”

Voditeljica Merima Šemić – Prguda nedavno je okrenula novi list i s porodicom napustila rodno Sarajevo i posao na...

Možda vas zanima i ovo