Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Mnogima privuklo pažnju: Evo šta se nalazilo u kesama koje je Hadžibajrić nosio prilikom privođenja

Preporučeno

Na društvenim mrežmaa se razvila opća diskusija o sadržaju kesa koje je Hadžibajrić nosio prilikom privođenja

Hapšenje načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića u okviru akcije kodnog naziva “Start” izazvalo je veliku pažnju javnosti.

Putem društvenih mreža se razvila opća diskusija o sadržaju kesa koje je Hadžibajrić nosio prilikom privođenja, što u drugim slučajevima nije uobičajeno.

Upravo se čita:  Sladić ima loše vijesti za Sarajlije

Ipak, saznaje se da se u kesama zapravo nalaze lične stvari poput četkice za zube, dezodoransa, naočala te tableta koje su dio propisane terapije, piše Oslobođenje.

Kese izazvale polemiku, Foto: Oslobođenje

Podsjetimo, Kantonalni sud u Sarajevo odredio je jednomjesečni pritvor načelniku Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću.

Istovremeno sud je donio Rješenje o blokiranju novčanih sredstava i privremenu obustavu transakcija Hadžibajriću 217.000 KM i 5.270 eura.

Upravo se čita:  Spriječeno krijumčarenje 16 stranaca, pet osoba uhapšeno

Pritvor osumnjičenom Hadžibajriću je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo