Subota, 23 rujna, 2023

MUP KS kaznio Husniju sa 230 KM i oduzimanjem vozačke dozvole: Zbog njih je morao trčeći nositi dijete u bolnicu

Preporučeno

Mladi policajac MUP-a Kantona Sarajevo kaznio je Husniju Kapo po članu 44,211,172 ZOBS-a i to sa ukupno 230 KM i 3 kaznena boda te oduzimanje vozačke dozvole na 30 dana

Husnija Kapo, vidno razočaran i povrijeđen javio se portalu Crna Hronika nakon što je, vozeći ka bolnici kako bi spasio život svom sinu zaustavljen od strane sarajevske policije koja mu je napisala kaznu.

Da slučaj bude još teži, Husnija je napustio auto i sa djetetom na rukama krenuo pješke ka bolnici, sve sa ciljem da dječak bude dobro. Policija se i na ovaj čin oglušila, no na sreću nepoznat čovjek se zaustavio i odveo Husniju i Haruna na kliniku, piše Crna-Hronika.

Upravo se čita:  Oružana pljačka u Mostaru, upali na pumpu i odnijeli kase s novcem

VEZANO: Husnija vozio dijete u bolnicu, sarajevska policija mu napisala kaznu zbog brze vožnje: “Policajci mi nisu pomogli, trčeći sam morao nositi dijete u bolnicu”

Husniji je danas došla plava koverta na vrata. U njoj saobraćajna kazna od 230 KM i oduzimanje vozačke na mjesec dana.

“Okrivljeni se kretao sa navedenim vozilom u ulici Alipašina u naseljenom mjestu brzinom od 78 km/h koj je ograničenje brzine 50 km/h čime je počinio prekoračenje od 28 km/h. Također prilikom kretanja kod sebe nije posjedovao važeću potvrdu o registraciji kao ni stiker naljepnicu. Također ko sebe nije posjedovao važeću vozačku dozvolu”, piše u prekršajnom nalogu.

Upravo se čita:  Lijepe vijesti: Građani BiH će u još jednu državu moći putovati bez vize

Mladi policajac MUP-a Kantona Sarajevo kaznio je Husniju Kapo po članu 44,211,172 ZOBS-a i to sa ukupno 230 KM i 3 kaznena boda te oduzimanje vozačke dozvole na 30 dana – piše Crna-Hronika.

“Odlučio sam da ih tužim. Bezobrazluk je to. Moja porodica je životno propatila. Da nije dobrih ljudi ne znam kako bi sve pokrili. Od ekipe Ispuni mi želju, Pomozi.ba, Edina Džeke, svih građana Bosne i Hercegovine, za minimalno 10 operacija potrošili smo preko 100.000 KM.

Upravo se čita:  Muškarac priveden jer nije platio račun od 250 KM u restoranu

Ja iskreno novca za advokata nemam. Volio bih da ga imam, kako bih ih tužio. Ovo je sramota za sarajevsku policiju šta su nam uradili. Umjesto da nam pomognu, oni nam odmogli. Nismo to zaslužili. Nije niko a ne pogotovo dijete kojeg svi poznaju”, izjavio je Husnija Kapo za portal Crna-Hronika.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Prognoza meteorologa: Evo kakvo će vrijeme biti do 4. oktobra

Ciklona će u dane vikenda u Bosni i Hercegovini donijeti padavine i manje topao zrak u odnosu na proteklu...

Možda vas zanima i ovo