Petak, 1 prosinca, 2023

Na Aerodromu Sarajevo oduzeti Rolex, luksuzne torbice, steroidi

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na iznos od 145.500 KM, a protiv lica kod kojih je pronađena neprijavljena roba bit će pokrenuti zakonom predviđeni postupci.

Preporučeno

Vršeći pojačane kontrole putnika koji su stigli na Međunarodni aerodrom Sarajevo ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje uspješno su spriječila pokušaj nelegalnog unosa skupocjenog sata marke Rolex, brendiranih torbica, cigareta i velike količine nedozvoljenih medicinskih sredstava (steroida i anabolika).

Roba koja nije bila prijavljena za uvozno carinjenje nalazila se kod četiti fizička lica, državljana Narodne Republike Kine i Republike Turske.

Upravo se čita:  Direktoru građevinske firme zbog pogibije radnika godina zatvora, njegovoj supruzi doživotno će isplaćivati odštetu

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na iznos od 145.500 KM, a protiv lica kod kojih je pronađena neprijavljena roba bit će pokrenuti zakonom predviđeni postupci.

Ovo je još jedna realizovana aktivnost ovlaštenih službenih lica Uprave za indirektno oporezivanje kojom se naglašava važnost saradnje sa međunarodnim organizacijama UNODC (AIRCOP/ACCU), kao i u okviru EXBS programa.

Upravo se čita:  Veći minusi, najavljen i novi snijeg: Evo kakvo nas vrijeme očekuje naredne sedmice

UIO izražava zahvalnost za veliki broj obuka i za doniranu opremu, što je značajno unaprijedilo provođenje aktivnosti na terenu u smislu sprječavanju krijumčarenja i smanjenja ilegalne trgovine na graničnim prijelazima.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Slobodan Vasković razotkriva Milorada Dodika: “Poruke Aleksandru Vučiću u NIN-u nisu slučajne”

- To je njegova posljednja rečenica, kojom je zaključen intervju i koja, sama po sebi, svjedoči o tome koliko...

Možda vas zanima i ovo