Petak, 1 prosinca, 2023

Na listama pijani vozači: Berberović koji je usmrtio mladu doktoricu bio je kandidat na izborima

Preporučeno

Berberović ne posjeduje vozačku dozvolu, a policiji je poznat od ranije zbog prekršaja.

Armin Berberović, mladić koji je u saobraćajnoj nesreći koja se u Sarajevu dogodila sinoć usmrtio mladu doktoricu Azru Spahić i povrijedio dvije djevojke, bio je kandidat za Općinsko vijeće Općine Stari Grad u Sarajevu na lokalnim izborima 2020. godine.

Naime, ispred stranke Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine (SDBiH) bio je postavljen na 24. mjesto stranačke liste, a osvojio je 26 glasova.

Upravo se čita:  Poznata imena: Evo ko je uhapšen u policijskoj akciji "Tips" zbog kladioničarskih prevara

Inače, Armin Berberović ne posjeduje vozačku dozvolu, a policiji je poznat od ranije zbog prekršaja. Također, auto je vozio znatno većom brzinom od dozvoljeno i u alkoholoziranom stanju.

Osumnjičeni Berberović večeras je predat u nadležnost Tužilaštva KS, gdje će biti zadržan 24 sata.

Sinoć je povodom stravične nesreće održan vanredni sastanak Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Upravo se čita:  Stiže arktički udar, najžešće će pogoditi Balkan: Snijeg će napadati pola metra, hladno će biti i u BiH

Danas će, najavljeno je iz Vlade KS, biti održana vanredna sjednica Vlade.

O nesreći se oglasio i premijer KS Nihad Uk i poručio da će insistirati na novim kamerama, kao i to da će MUP KS dobiti nova vozila, a uskoro će sa radom početi desetine novih policajaca.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

“Malo alarmantno zvuči”: Nikšić o mogućem poskupljenju struje i redukcijama

Zbog inflacije i situacije s kupovnom moći građana, nećemo povećavati cijenu električne energije za domaćinstva – ona će ostati...

Možda vas zanima i ovo