Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Nakon 185 dana pješačenja stigao u Mekku: Enver je ostvario cilj, došao je u svetu zemlju da obavi hadž

Preporučeno

Radosnu vijest njegovog dolaska u Mekku podijelili su na grupi na društvenim mrežama koja detaljno prati Enverov put ka Mekki.

Enver Beganović, Bosanac koji je 18. novembra 2023. godine krenuo pješke iz Austrije, iz mjesta Mauthausen nakon 185 dana stigao je u Mekku u nedjelju, 21. maja, kako bi obavio Hadž.

Beganović je prethodno kazao da je sam nacrtao rutu kretanja i nadao se da će mu trebati najmanje sedam mjeseci i sedam dana, ali ipak je stigao do cilja i ranije.

Upravo se čita:  Najavljene pojačane kontrole na granicama BiH zbog dolaska dijaspore i turista tokom novogodišnjih praznika!

Njegov cilj je bio da na svom putu do Mekke širi pozitivnu energiju, razmišlja samo pozitivno i pomaže ljudima. On se nije nadao ničemu, jedina stvar koja ga je pokretala jeste finalni cilj putovanja – hadž.

Enver je prethodno kazao da se ovih mjeseci pješačenja do svete zemlje nikada nije umorio.

Upravo se čita:  UO KCUS-a smijenio Sebiju Izetbegović, evo ko je izabran za v.d direktora

Radosnu vijest njegovog dolaska u Mekku podijelili su na grupi na društvenim mrežama koja detaljno prati Enverov put ka Mekki.

Neposredno nakon dolaska, Beganović je obavio umru.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Dobre vijesti: Iz Tuzle bi se trebali uspostaviti letovi na šest destinacija u četiri zemlje EU-a, poznate i cijene!

Predstavnici grčke aviokompanije Lumiwings do kraja ove sedmice trebali bi doći u Tuzlu na potpisivanje ugovora s Upravom Međunarodnog...

Možda vas zanima i ovo