Subota, 9 prosinca, 2023

Nakon što mu je ukinuta zabrana: Karadžićev branilac Petronijević već najavio dolazak u BiH

Autor:Faktor.ba

Preporučeno

Skidanje sa takozvane bh. crne liste uslijedilo je nakon nedavnog sastanka državnog ministra Nešića i rukovodstva OSA-e sa Almirom Džuvom i Ristom Zarićem na čelu.

Proruski aktivista i član advokatskog tima ratnog zločinca Radovana Karadžića Goran Petronijević najavio je svoj dolazak u Bosnu i Hercegovinu početkom juna, a nakon što mu je Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH ukinula zabranu ulaska u našu državu.
On je jutros gostujući na RTRS-u rekao kako je zabrana njegovog ulaska u BiH bila “politička mjera za koju nije bilo nikakvog osnova”.

Upravo se čita:  Federalna inspekcija zabranila uvoz napitka Prime Ice Pop Hydration

– Mislim da je ta mjera donesena potpuno neosnovano. Interesantno je da mi je u skoro isto vrijeme zabranjen ulaz na Kosovo i Metohiju i ta zabrana još uvijek nije ukinuta – izjavio je Petronijević, gostujući u RTRS-ovom jutarnjem programu.

Kazao je kako se nada “da će što prije doći u Republiku Srpsku”.

– Nadam se da ću doći početkom juna. Htio sam da dođem i ranije, ali sam odustao da to neko ne bi shvatio kao provokaciju – rekao je Petronijević.

Upravo se čita:  Njemačku zatrpao snijeg, očekuje li BiH isti scenarij: Evo šta kaže Sladić!

Osim Petronijeviću, zabrana ulaska skinuta je i profesoru Milošu Kovaču, koji je branio zločine srpskih snaga u BiH kao svjedok na haškom suđenju komandantu Vojske RS-a ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Skidanje sa takozvane bh. crne liste uslijedilo je nakon nedavnog sastanka državnog ministra Nešića i rukovodstva OSA-e sa Almirom Džuvom i Ristom Zarićem na čelu.

Upravo se čita:  Šta donose nove promjene? PIO će tražiti manje papirologije od budućih penzionera, ali na isplatu prve penzije će se i dalje dugo čekati

– U narednom periodu imat ćemo sastanak sa predstavnicima OSA-e i Službe za poslove sa strancima u vezi sa zabranom ulaska pojedinih lica u BiH. Očekujem da ću na tom sastanku vidjeti zbog čega je pojedinim licima zabranjen ulazak u BiH – rekao je 14. maja ministar sigurnosti Nešić.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

KCUS ponudio Sebiji Izetbegović novo radno mjesto, prihvatila je

Dr. Izetbegović, bivša generalna direktorica KCUS-a je danas potpisala ugovor o radu koji joj je ponuđen u skladu s...

Možda vas zanima i ovo