Utorak, 28 studenoga, 2023

Nedim Sladić podijelio lijepe vijesti: Odbranio magistarski rad s najvišom ocjenom

Od danas je ispunio sve neophodne uslove za stjecanje titule magistra nauka iz oblasti meteorologije i klimatologije.

Preporučeno

Uspješni bh. meteorolog Nedim Sladić podijelio je sa svojim prijateljima i pratiteljima na društvenim mrežama vijest da odbranio magistarski rad na Univerzitetu u Ridingu sa najvišom ocjenom.

– Zaokružen je proces za koji sam se gotovo nezavisno borio punih 8 godina, dok se moj dječački san napokon ispunjava dvije decenije kasnije. Na današnji dan, ponosno, ali precrpljeno, završavam još jednu priču s uspješnim ishodom.

Tročlana univerzitetska komisija je ovog mjeseca ocijenila moj magistarski rad na temu “Definitiori najsnažnijih toplotnih valova u Ujedinjenom Kraljevstvu – kontrasti između 1976, 2003, 2018. i 2022. godine” najvišom ocjenom prema UK edukacijskom sistemu (tzv. prva klasa ili distinction), uzimajući u obzir pet faktora – kvalitet istraživačkog rada, jezička izražajnost, kritički stav, dobiveni rezultati i vizualizacija podataka, dok prethodni akumulirani broj bodova kroz zimske i proljetne ispite te projekte od septembra 2022. do maja 2023. je omogućio da ujedno i svoj master okrunišem sa najvišom ocjenom – napisao je Sladić.

Upravo se čita:  Nakon drame oglasio se i Edin Tule: "Ni nakon 15 sati potjere, Raminih helikoptera, sipe, mupa, supa, interpola, bh. banana država nije uspjela locirati gdje se nalazi Aida Tule"

Od danas je ispunio sve neophodne uslove za stjecanje titule magistra nauka iz oblasti meteorologije i klimatologije.

– Ovo je značajan trenutak za mene i svakako da sam i više nego ponosan na svoje akademsko postignuće, pogotovo uzimajući u obzir kroz kakve sam prepreke nailazio i s kakvim sam se edukacijskim limitima suočavao u Bosni i Hercegovini gdje, ponavljam namjerno, nažalost nisam mogao studirati ono što volim.

Upravo se čita:  Najavljene pojačane kontrole na granicama BiH zbog dolaska dijaspore i turista tokom novogodišnjih praznika!

Zahvalit ću se svima vama koji ste me bodrili na ovom putu, pogotovo unazad godinu dana, pa makar to bilo i sa riječju – sretno. Hvala vam i za tu jednu riječ od šest slova.

“Rabbi zidni ilma!” – Gospodaru, Ti meni moje znanje uvećaj! (Ta-ha, 20:114) – poručio je Sladić.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Opasni pesticid opet otkriven u neretvanskim mandarinama, završile su na tržištu BiH

Novi problemi za proizvođače neretvanskih mandarina, opet je u njima otkriven nedopušteni pesticid klorpirifos. Kako javljaju iz Europske agencije za...

Možda vas zanima i ovo