Nakon odluke Jasne Duraković iz SBB-a umjesto komentarom reagovali snimkom! | | Bh-index

Nakon odluke Jasne Duraković iz SBB-a umjesto komentarom reagovali snimkom!

Politika    Datum: 14.01.2020.    
Autor: Redakcija


Zastupnica u Skupštini KS Jasna Duraković se na svom Facebook profilu oglasila jučer kazavši da neće glasati za smjenu aktuelne Vlade KS, te da izlazi iz SBB-a i ostaje nezavisna zastupnica.

Povodom objave Jasne Duraković da napušta Savez za bolju budućnost (SBB) i da neće glasati za smjenu ”Konakovićeve vlade” u Kantonu Sarajevo jer, između ostalog, ne može izdati svoga oca Nijaza Durakovića, stigao je odgovor iz SBB-a.

Uobičajene reakcije ovaj put nije bilo, a kako su naveli iz ove stranke, a umjesto bilo kakvog komentara – oni su proslijedili govor Jasne Duraković koji je nastao 9. septembra 2018. godine.

Podsjetimo, zastupnica SBB-a u Skupštini KS Jasna Duraković se na svom Facebook profilu oglasila jučer kazavši da neće glasati za smjenu aktuelne Vlade KS, te da izlazi iz SBB-a i ostaje nezavisna zastupnica. Kazala je da nema namjeru vratiti mandat, iako se to od nje očekuje.

– Zbog svih građana, glasača, mojih studenata, prijatelja i javnosti općenito, imam potrebu da se javno obratim i obznanim da neću glasati za smjenu aktualne Vlade Kantona Sarajevo, da izlazim iz SBB-a te da ostajem nezavisna zastupnica i da nemam namjeru vratiti mandat u Skupštini Kantona Sarajevo, iako se to od mene očekuje. Mnogi dobronamjerni prijatelji, a i oni “dobronamjerni”, upozoravali su me da to ne radim i plašili teškim posljedicama, neprijateljstvima, montiranim aferama i sl., pogotovo za ženu koja iza sebe nema zaštitu ni oca, ni brata, ni muža, a uz to je i samohrana majka maloljetnog djeteta. Međutim, ja principijelno ne mogu podržati izdaju naših obećanja i dogovora ni po koju cijenu, pogotovo kada je riječ o jednoj ovako pozitivnoj priči kakva je sa Vladom Kantona Sarajevo. Time bih na najgrublji način izdala i moralnu, i odgojnu, i političku i svaku drugu ostavštinu mog rahmetli oca dr. Nijaza Durakovića, koji nije nije htio popustiti ni pred mnogo težim izazovima. To je razlog i što neću vratiti mandat, koji sam svojim imenom i prezimenom zaslužila na proteklim izborima, jer bih ga time prepustila ljudima koji bi poslušnički dizali ruke za sve što im se kaže. Ovom prilikom se zahvaljujem gosp. Fahrudinu Radončiću za pruženu priliku, koju sam ja časno nastojala opravdati, ali kod ovog principa putevi nam se razilaze. Moje službeno pismo o izlasku iz SBB-a će dobiti preporučenom poštom. Imperativ je držati se ispravnih političkih i ljudskih principa jer karakteran čovjek mora voditi računa o datoj riječi i obećanju te o tome šta je pravo i pošteno, uz krajnji respekt malog čovjeka. Ja sam, eto, donijela ovu odluku, koja nije bila nimalo jednostavna, a sve vas molim za podršku i razumijevanje – napisala je Jasna Duraković na svom Facebook profilu.


Loading..

Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Bh-index zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Bh-index nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.