Subota, 10 lipnja, 2023

Nije mu pošlo za rukom: Bosanac u Hrvatsku pokušao prošvercati više od 100.000 eura

Nemojte propustiti

Vozilom bosanskohercegovačkih oznaka upravljao je državljanin Bosne i Hercegovine.

Pokušaj unosa velikine količine novca i mobitela spriječen je danas na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, saopćila je to Carinska uprava Republike Hrvatske.

Naime, provodeći pojačane mjere nadzora na ulazu u Hrvatsku, carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod, izvršili su detaljan pregled teretnog vozila.

Upravo se čita:  Mladić iz BiH vozio 200 km/h sa nevažećom dozvolom, čeka ga žestoka kazna

Vozilom bosanskohercegovačkih oznaka upravljao je državljanin Bosne i Hercegovine.

– Detaljnim pregledom predmetnog teretnog vozila uz uporabu opreme iz projekta HERCUL III utvrđeno je da se u prostoru kontrolne ploče ispod sjedala suvozača nalazi skrivena veća količina novca i mobiteli. Pregledom je pronađeno ukupno 107.130,00 €, koje vozač nije prijavio ovlaštenom carinskom službeniku prilikom unosa te dva mobilna telefona marke iPhone P20 Pro i Samsung Galaxy S23 Ultra, navodi se u saopćenju Carinske uprave RH.

Upravo se čita:  Došao na granicu u "mečki" skupljom od stana, kad su carinici pogledali šta ima unutra sve su mu zaplijenili: Oduzeti predmeti u vrijednosti od čak 174.000 eura
Oduzeti su i mobilni uređaji/ CURH

 

Dodali su kako je zbog počinjenog prekršaja vozaču izdat prekršajni nalog. Također, izrečena mu je novčana kazna u ukupnom iznosu od 54.750 € koju je vozač odmah podmirio.

Pronađeni mobiteli su oduzeti.

Pročitajte još

Izdvajamo

Dr. Kemal Dizdarević kod Senada Hadžifejzovića: Alisa Mutap nije imala potres mozga, a posljedično ni amneziju

Dr. Dizdarević je bio jedan od članova tima vještaka iz KCUS-a koji su obavili vještačenje Alise Mutap, djevojke ubijenog...

Možda vas zanima i ovo