Utorak, 28 studenoga, 2023

Novalić demantovao Nikšića: Drago mi je što se Nermin konačno odlučio baviti brojevima, samo mi je žao što ih i dalje ne razumije

Preporučeno

“Svaka njihova laž bit će suočena sa rigoroznom kampanjom neutralizacije”, poručio je Novalić.

Bivši federalni premijer Fadil Novalić (SDA) oglasio se večeras na svom Facebooku, napisavši kako osjeća obavezu da demantuje laži aktuelnog federalnog premijera Nermina Nikšića (SDP BiH).

Novalić je podsjetio da je Nikšić za Nacional.hr izjavio kako je u ovom trenutku prosječna penzija 35% prosječne plate, a da je prije 10 godina bila 43%.

Upravo se čita:  Lendo oštro reagovao: Osuđujem prijetnje gradonačelnici Sarajeva, FUP mora odmah reagovati

“Nevjerovatna laž. U ovom trenutku prosječna penzija je 53% prosječne plate. Ali svakako mi je drago što se Nermin konačno odlučio baviti brojevima, samo mi je žao što ih i dalje ne razumije.

U nastavku Nermin izražava svoju brigu o penzionerima, a njegov mandat je obilježen kašnjenjem penzija, krahom penzionog fonda i čuvenom rečenicom ‘uslova za povećanje penzija u Federaciji BiH u ovom trenutku nema’.

Upravo se čita:  Zveckanje oružjem: Da li bi privođenje Dodika izazvalo sukobe u BiH

I da, svaka njihova laž bit će suočena sa rigoroznom kampanjom neutralizacije”, poručio je Novalić.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Opasni pesticid opet otkriven u neretvanskim mandarinama, završile su na tržištu BiH

Novi problemi za proizvođače neretvanskih mandarina, opet je u njima otkriven nedopušteni pesticid klorpirifos. Kako javljaju iz Europske agencije za...

Možda vas zanima i ovo