Subota, 9 prosinca, 2023

Nove loše vijesti iz Wizz Aira za Aerodrom Tuzla

Prošle zime Wizz Air je imao 34 leta iz Tuzle, a ovog ljeta 48

Preporučeno

Wizz Air i dalje smanjuje broj letova iz Tuzle. Nakon 10. decembra kompanija će smanjiti broj sedmičnih letova za Memmingen sa četiri na tri.

Ovo znači da će kompanija sada imati samo devet sedmičnih letova. Prošle zime Wizz Air je imao 34 leta iz Tuzle, a ovog ljeta 48, javio je Zamaaero.

Upravo se čita:  Dobre vijesti: Iz Tuzle bi se trebali uspostaviti letovi na šest destinacija u četiri zemlje EU-a, poznate i cijene!

Podsjetimo da je Wizz nedavno ukinuo bazu u Tuzli i zatvorio većinu linija.

Sarajevo više ne radi 24 sata

Od 1. oktobra Sarajevo više ne radi 24 sata na dan. Iz Zamaaera su razgovarali sa direktorom Aerodroma Sarajevo Alanom Bajićem koji je rekao da postoji mogućnost da ponovo otvore aerodroma 24 sata na proljeće, a što će ovisiti o interesu avio kompanija.

Upravo se čita:  Vlasnik “Violete” Petar Ćorluka: Izgradnja nove fabrike pri kraju, narednih dana kreće testna proizvodnja

Temeljem novih procedura i dozvola koje ja Aerodrom uspio dobiti, ovo je sada moguće i aerodrom se može otvoriti za 24-satne operacije u bilo kojem momentu.

Bajić je demantirao objavu da je Air Serbia zatražila da leti noćne letove ove zime i time poveća broj frekvencija na 10 sedmično i da je bila odbijena.

Bajić naglašava da to nije istina i da Air Serbia tako što nije zatražila nego će i dalje operirati 7 sedmičnih letova (svakodnevno u 2. valu).

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Nakon incidenta koji je zabrinuo region: Policija otkrila ko je muškarac koji je pokušavao nagovoriti djecu da s njim uđu u automobil

Radnici Policijske uprave istarske otkrili su ko je muškarac koji je u Pazinu i Trvižu pokušavao nagovoriti djecu da...

Možda vas zanima i ovo