Petak, 1 prosinca, 2023

Objavljena detaljna prognoza do kraja mjeseca: Evo kad stižu minusi

Od 22. novembra vrijednosti temperatura zraka očekuju se u granicama prosjeka za taj period.

Preporučeno

Narednih dana u Bosni i Hercegovini očekuje se promjenljivo vrijeme. Duži periodi stabilnog vremena biće prekidani danima sa padavinama.

Danas stabilno bez kiše, a već sredinom sedmice u srijedu i četvrtak, izgledne su padavine širom zemlje, više izražene na sjeveru i u centralnim predjelima.

Novo pogoršanje i padavine prognoziraju se za petak, nakon čega slijedi duži stabilniji period sve do 21. novembra kada se očekuju padavine u Bosni dok će u Hercegovini ostati stabilno sve do kraja prognoznog perioda.

Upravo se čita:  Direktor škole iz BiH nije baš šampion u pismenosti: Pogledajte kakve pravopisne greške je napravio

Nakon kratkotrajnog pogoršanja od 22. do kraja mjeseca prognozira se stabilno vrijeme i u Bosni.

Dominantan vjetar južnog pravca, sve do 21. novembra, usloviće natprosječne temperature zraka. Minimalne u Bosni kretaće se od 3 do 8 °C, u Hercegovini od 7 do 13 °C, danju najviše temperature zraka u Bosni od 13 do 18, u Hercegovini od 14 do 19 °C.

Upravo se čita:  Roditelji dječaka iz Tešnja očajni: "Dijete već godinu dana izloženo vršnjačkom nasilju, niko ne reaguje"

Od 22. novembra vrijednosti temperatura zraka očekuju se u granicama prosjeka za taj period. Jutra prohladna sa temperaturama zraka od -2 do 3 u Bosni, u Hercegovini od 3 do 8 °C, maksimalne u Bosni do 10 °C u Hercegovini do 15 °C.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Voditeljica Merima Šemić-Prguda o napuštanju BiH: “Srce se slomi jer je to sve što vi jeste. I to je tužno. I ljuta sam, beskrajno”

Voditeljica Merima Šemić – Prguda nedavno je okrenula novi list i s porodicom napustila rodno Sarajevo i posao na...

Možda vas zanima i ovo