Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Objavljene poruke u kojima se ubijena djevojka (21) žalila na policajca koji je osumnjičen za njenu smrt

Policija je prvo tvrdila da se radilo o pucnju iz nehaja prilikom “nemarnog rukovanja oružja”, no Državno odvjetništvo policajca je osumnjičilo za ubistvo.

Preporučeno

Index je u posjedu WhatsApp poruka koje je, prema njihovim saznanjima, usmrćena 21-godišnja djevojka Mihaela Berak razmjenjivala s 27-godišnjim policajcem Markom Smažilom, kao i onih koje je slala prijateljici o njemu. Policajac ju je u srijedu navečer usmrtio iz službenog pištolja u stanu u Osijeku.

Policija je prvo tvrdila da se radilo o pucnju iz nehaja prilikom “nemarnog rukovanja oružja”, no Državno odvjetništvo policajca je osumnjičilo za ubistvo.

Kratko se poznavali

Iz poruka proizlazi da su se znali vrlo kratko, za šta je Index neslužbeno dobio potvrdu i iz policije. Intenzivno su se, sudeći iz poruka, dopisivali oko tjedan dana. Screenshotove je Mihaela, prema informacija kojima raspolažu, slala svojoj prijateljici.

Žalila se, sudeći prema screenshotovima, da mladi policajac “radi dramu” i da je posesivan, iako se kratko poznaju. Te su poruke, navodno, poslane u ponedjeljak.

Poruke otkrivaju i da policajac i djevojka uopće nisu bili u vezi?

Poruke sugeriraju i da nisu bili u vezi, suprotno onome što se prvotno mislilo.

Upravo se čita:  Šta se dešava na Kosovu: KFOR utrostručio svoje prisustvo

U subotu 9. septembra, prijateljica je primila sljedeću poruku: “Nervira me jer stalno traži neku potvrdu da je on meni dovoljan, da sam ja s njim ovo ono sretna, šta ja znam bokte, ko da smo u vezi.”

Prijateljica pita: “Ček koliko dugo vi pričate”, a odgovor glasi: “Četiri dana.”

“Ako te neka cura bude pitala za njega, molim te, reci da bježi”

U ponedjeljak stižu još određenije poruke.

“Ako te ikad neka cura bude pitala sa smazila, molim te reci da bježi. Ja sam se uvjerila”, neke su od poruka koje je primila Mihaelina prijateljica. Za policajca u porukama piše da je opsesivan, posesivan i manipulativan. U porukama stoji i da “nije normalan, čist u glavi”.

“Ja sada ovo kažem, ne kažem da ga uvrijedim ili ponizim, ali ja stvarno mislim da on nije normalan, čist u glavi. Da je opsesivan, posesivan, poremećen. Manipulativan najviše”, stoji u porukama.

Upravo se čita:  Policija zaustavila vlasnika lokalne kafane, evo šta su mu pronašli ispod poklopca motora

U porukama piše da policajac “radi dramu ni iz čega”

U porukama se navodi i da je “napravio dramu” i prijateljici se ukazuje da mu pogleda Instagram. Ispod toga je poslan navodni screenshot s policajčeva Instagrama na kojem je u opisu profila poruka: “Never revenge, let them realize!!!” (Nikad osveta, neka sami shvate!!!).

Među porukama je i sljedeća poruka koju je navodno poslala Mihaela: “Posvađali smo se jučer i rekla sam da se više ne želim viđat s njim. I onda je on ovo sve napravio”, stoji uz screenshotove s Instagrama. Jedan od screenshotova je onaj s prethodno spomenutom rečenicom s Instagrama.

Što je navodno pisao policajac Mihaeli

Na screenshotovima koje su navodno razmjenjivali Mihaela i policajac pak ona piše kako ne može vjerovati da on radi dramu bez razloga i ni iz čega.

“Mihaela ne radim dramu ako sam rekao da sam sada posvećen samo tebi onda je tako”, navodno piše policajac.

Upravo se čita:  Poznati lijek se povlači sa tržišta u Hrvatskoj: Mnogo se prodaje i u Bosni i Hercegovini

“Ne želim te smetati, ali stv si super cura i uživam u tvom prisustvu. Neću ti više pisati, kada se budeš htjela vidjeti ili čuti tu sam”, također je među porukama.

Među porukama je i sljedeće: “Rekao sam ti da mi to ne radiš ali dobro sama biraš. Neću ti se više javljati i gotovo ako stv smatraš da mi ti nisi dosta. Ćao!!”

Prema aznanjima screenshotovi ovih WhatsApp poruka osobno su dostavljeni osječkoj policiji, no osoba koja ih je dostavila nije dobila nikakvu povratnu informaciju. Policija poruke ni službeno ni neslužbeno nije spominjala.

Odvjetnik policajca: Nemam informacija o sadržaju poruka

O porukama se oglasio Marko Pleš, branitelj osumnjičenog policajca Marka Smažila.

“Ja nemam nikakvih saznanja o sadržaju poruka. Tek sam čuo da postoje navodne WhatsApp poruke, ali nemam nikakvih informacija o sadržaju tih poruka ni o njihovoj autentičnosti”, rekao je odvjetnik Pleš za Index.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o pomoći EU: Evo koliko je domaćinstava ispunilo uvjete za dodjelu novca!

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo