Subota, 9 prosinca, 2023

Ocu napadača u Beogradu određeno zadržavanje, dječak nije krivično odgovoran jer nema 14 godina

Autor:N1

Preporučeno

Načelnik beogradske policije Veselin Milić ranije danas objavio je da je K.K. rođen krajem jula.

Učenik VII razreda OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, K.K. (13) , koji je jutros hicima iz pištolja usmrtio osam učenika i učenica, kao i radnika obezbjeđenja, a šest učenika i učenica, kao i nastavnicu teško ranio, nije krivično odgovoran, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Prema Zakonu o maloljetnim učiniocima krivičnih djela i krivično pravnoj zaštiti maloljetnih osoba, K.K, je krivično neodgovoran jer nema navršenih 14 godina života.

Upravo se čita:  Zašto je otac učestvovao u otmici: Slučaj iz prošlosti porodice ubijene djevojčice otkriva pozadinu zločina?

Podsjetimo, načelnik beogradske policije Veselin Milić ranije danas objavio je da je K.K. rođen krajem jula.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ocu ovog dječaka V.K. (48) određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično djelo Teška djela protiv opšte sigurnosti.

Prethodno su na licu mjesta uviđaj obavili dežurni zamjenici javnog tužioca Odjeljenja za opšti kriminal i Odjeljenja za maloljetnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji su naložili da se u prisustvu radnika Centra za socijalni rad od K.K. uzme izjava i da se obavi ljekarski pregled, nakon čega će Centar odlučiti koje će mjere iz svoje nadležnosti dalje preduzeti.

Upravo se čita:  Sudar jakih anticiklona donosi zimu kakvoj se nismo nadali, evo šta nas čeka za Novu godinu

Takođe je, kako navode iz Višeg javnog tužilaštva, naloženo da se od K.K uzme krv radi toksikoloških analiza, kako bi se utvrdilo da li je u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio pod dejstvom alkohola, narkotika, odnosno drugih prihoaktivnih supstanci.

Ispituju se sve okolnosti ovog slučaja, kako je došao do pištolja, kao i motivi ovog gnusnog zločina.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

KCUS ponudio Sebiji Izetbegović novo radno mjesto, prihvatila je

Dr. Izetbegović, bivša generalna direktorica KCUS-a je danas potpisala ugovor o radu koji joj je ponuđen u skladu s...

Možda vas zanima i ovo