Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Od žene u BiH oduzet BMW: Vozila je pijana, otkriveno da za kazne duguje 4.500 maraka

“Kod nje je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u količini od 1,54 promila nakon čega je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH lišena slobode”

Preporučeno

Policija u Šipovu oduzela je automobil marke BMW od osobe K.M. iz Šipova, koja je višestruka povratnica u činjenju prekršaja, za koje duguje oko 4.500 KM.

Portparol Policijske uprave Mrkonjić Grad Božana Vulin rekla Srni da su pripadnici Policijske stanice Šipovo u subotu, 18. novembra, kontrolisali BMW kojim je upravljala K.M.

“Kod nje je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u količini od 1,54 promila nakon čega je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH lišena slobode”, objasnila je Vulin.

Upravo se čita:  Predstavnici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom na regionalnom sastanku u Zagrebu

Ona je naglasila da je provjerama u službenim evidencijama utvrđeno da je K.M. višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima dug u Registru novčanih kazni u iznosu od 4.504 KM.

Vulinova je rekla da je vozilo privremeno oduzeto, te da će protiv lica K.M. nadležnom sudu biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o pomoći EU: Evo koliko je domaćinstava ispunilo uvjete za dodjelu novca!

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo