Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Odbijen još jedan zahtjev Dodikovih advokata za izuzećem sutkinje Jasmine Ćosić-Dedović

Autor:Avaz.ba

Jasmina Ćosić-Dedović je bila sutkinja koja je potvrdila optužnicu protiv Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika entiteta RS Miloša Lukića.

Preporučeno

U Sudu BiH održana je Opća sjednica na kojoj se po drugi put na zahtjev advokata razmatralo izuzeće Jasmine Ćosić-Dedović.

Kako je potvrđeno za „Avaz“ ovakav zahtjev je odbijen. Portal “Avaza” saznaje da je ovakva odluka donesena jednoglasno, odnosno za nju je glasalo 36 sudija.

Podsjećamo, Jasmina Ćosić-Dedović je bila sutkinja koja je potvrdila optužnicu protiv Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika entiteta RS Miloša Lukića.

Upravo se čita:  Kraj poskupljenjima u BiH? Veliki lanci će sniziti ili zaključati cijene za više od 40 proizvoda, a mali za 20

Optužnica je podignuta zbog neizvršavanja odluka visokog predstavnika.

Podsjećamo, visoki predstavnik Kristijan Šmit poništio je 1. jula antidejtonske zakone koje je usvojila Narodna skupština RS u vezi s neobjavljivanjem odluka visokog predstavnika i neprimjenjivanjem odluka Ustavnog suda BiH.

No, Dodik je potpisao ukaz o stupanju na snagu spornih zakona, a Miloš Lukić ih je objavio u “Službenom glasniku RS”.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o pomoći EU: Evo koliko je domaćinstava ispunilo uvjete za dodjelu novca!

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo