Petak, 1 prosinca, 2023

Oglasio se i Dodik: Neprimjerena reakcija prema golorukom srpskom narodu

Preporučeno

“Za trenutnu situaciju isključivo su odgovorni predstavnici međunarodnih zajednica, koji ne poštuju međunarodno pravo i potpisane sporazume kreiraju neodržavanje rješenja”, smatra Dodik

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske danas se oglasio na svom zvaničnom Twitter nalogu gdje je reagirao na dešavanja na sjeveru Kosova.

Podsjetimo, na sjeveru Kosova je došlo do sukoba između lokalnih Srba i pripadnika KFOR-a i kosovskih sigurnosnih snaga.

Upravo se čita:  Milorad Dodik odgovorio da li dolazi na sud 6. decembra: Žele eliminisati mene i još neke ljude

“Potpuno je neprimjerena reakcija pripadnika KFOR-a prema golorukom srpskom narodu koji su branili svoje pravo na život na Kosovu”, napisao je Dodik.

Između ostalog, naveo je kako njihovo ponašanje pokazuje da njihovo prisustvo ne garantuje bezbjednost srpskom narodu.

“Za trenutnu situaciju isključivo su odgovorni predstavnici međunarodnih zajednica, koji ne poštuju međunarodno pravo i potpisane sporazume kreiraju neodržavanje rješenja. RS daje punu podršku Srbima u zahtjevima da im se obezbijedi normalan i miran život. U narednim danima Narodna skupština Republike Srpske donijeće deklaraciju o podršci srpskom narodu na Kosovu i teritorijalnom integritetu Srbije”, zaključio je Dodik.

Upravo se čita:  Nešić burno reagovao na tvrdnje Heleza: Ako postoje neke paravojske u BiH, to su one kojima prijeti on i time treba da se pozabavi Tužilaštvo BiH

Podsjetimo, jučer je u općini Zvečani došlo do sukoba između Srba i pripadnika KFOR i tom prilikom je povrijeđeno više od 20 pripadnika mirovnih snaga i 53 demonstranta.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

KCUS otvara kapije: Bager sklanja betonske žardinjere, bolnica se vraća pacijentima

Dr. Alen Pilav, v.d. generalog direktora KCUS-a, će danas izdati naredbu za otvaranje zavarenih kapija KCUS-a. - Tehnički sektor i...

Možda vas zanima i ovo