Utorak, 5 prosinca, 2023

Okončana velika policijska potraga u Visokom, pronađena osoba za kojom se tragalo

Kao rezultat navedenih aktivnosti danas oko 12.00 sati, na lokalitetu Gornja Zimča, policijski timovi su pronašli u ležećem položaju osobu M.A., bez vidljivih povreda, koja je odmah prevezena u Službu hitne medicinske pomoći Visoko radi ukazivanja medicinske pomoći

Preporučeno

Policijski timovi su danas oko 12.00 sati, na lokalitetu Gornja Zimča, pronašli osobu M.A. iz Visokog za kojom se intenzivno tragalo po prijavi porodice. U saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona navedeno je da su dežurnoj službi Policijske stanice Visoko sinoć u 23.00 sata članovi porodice prijavili nestanak osobe M.A., rođenog 1963. godine, iz Visokog.

Odmah nakon zaprimljene prijave, na mjesto nestanka su upućeni policijski službenici, radi poduzimanja mjera i radnji na provjeri navoda zaprimljene prijave, te pronalasku nestale osobe.

Upravo se čita:  Kako je samozvani psiholog i teolog rasturio Damiru Muharemovićevu porodicu: Udata Enisa se “šerijatski” udala za Edina Tulu i ostavila petero djece!

Nakon što je obaviješten o prijavi nestanka, policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Admir Gazić je naložio angažovanje timova Specijalne policijske jedinice, koji su danas, u jutarnjim satima, zajedno sa službenicima Policijske stanice Visoko, kao i pripadnicima drugih službi koje su angažovane u ovoj potrazi, započeli intenzivnu pretragu terena na lokalitetu Kozarci, Grad Visoko, s ciljem pronalaska osobe M.A.

Upravo se čita:  Sladić upozorio: Dobro se utoplimo prije polaska na posao!
Foto: MUP ZDK

Pored pretrage terena poduzete su i druge potrebne mjere i radnje iz nadležnosti policijskih službenika, uključujući i obavljanje razgovora sa svim osobama koje bi mogle raspolagati određenim saznanjima, kako bi se utvrdile okolnosti nestanka osobe i kako bi se precizno usmjerile aktivnosti pretrage terena.

Kao rezultat navedenih aktivnosti danas oko 12.00 sati, na lokalitetu Gornja Zimča, policijski timovi su pronašli u ležećem položaju osobu M.A., bez vidljivih povreda, koja je odmah prevezena u Službu hitne medicinske pomoći Visoko radi ukazivanja medicinske pomoći, nakon čege je upućena u Kantonalnu bolnicu Zenica, radi daljnjeg tretmana i vršenja pretraga – navodi se u saopćenju.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo