Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Oštra reakcija na zahtjev načelnika Vlasenice: “Naravno da im smeta ezan, htjeli su nas sve pobiti i protjerati iz Podrinja”

Preporučeno

Reakciju Ramiza Salkićaa  prenosimo u cijelosti

Ramiz Salkić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i nekadašnji potpredsjednik ovog entiteta, oglasio se na društvenim mrežama nakon što je načelnik Vlasenice, Mićo Kraljević, zatražio od Islamske zajednice smanjenje zvuka ezana na području ovog mjesta.

Salkić kaže da im ezan smeta jer je tokom agresije na BiH postojao plan protjerivanja i pobijanja Bošnjaka u Vlasenici i Podrinju.

Upravo se čita:  U ovom bh. gradu srednjoškolci će dobiti 500 KM!

Njegovu reakciju ovim putem prenosimo u cijelosti:

– Oni Bošnjaci koji bježeći od podsjećanja na prošlost trčeći, kako kažu, u budućnost, jer ne žele živjeti u prošlosti, ibrete se ovakvim dopisima.

Oni koji su duboko svjesni prošlosti, sadašnjosti, a nadaju se boljoj budućnosti, nisu iznenađeni ovakvim dopisima.

Treba se sjetiti Sušice, otići na šehidsko mezarje Rakita, vidjeti potpis na dopisu i pametnom će sve biti jasno, a drugima je odveć džaba govoriti.

Upravo se čita:  Policija u Vogošći oduzela vozilo vozaču bez vozačke dozvole s dugom od 15.783,60 KM

Našem ibretu nema kraja, čuj smeta im ezan. Pa naravno da im smeta kad je plan bio da nas sve protjeraju i pobiju, a džamije sruše i unište svaki trag na naše postojanje u Vlasenici, bosanskom Podrinju, kao što je to urađenu u Užicu, Nišu, Valjevu, Beogradu i drugim gradovima Srbije.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Milorad Dodik odgovorio da li dolazi na sud 6. decembra: Žele eliminisati mene i još neke ljude

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik rekao je da je cilj postupka protiv njega da zaplaše sve u ovom...

Možda vas zanima i ovo