Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Otac dežura ispred bolnice u kojoj leži teško bolestan sin: Ako zatreba keks, banane… tu je babo

Autor:N1

Preporučeno

Na društvenim mrežama ne prestaju da se nižu komentari

Priča jednog oca ispred Kliničkog centra u Tuzli koji je pazio na sina koji boravi u ovoj ustanovi izazvala je lavinu reakcija na društvenim mrežama.

Naime, otac Nedžis Halilović je objavio na svom Facebook profilu fotografiju kako sjedi ispred bolnice i dežura.

“Ako zatreba sok, keks, banane….tu je, babo, pred bolnicom”, napisao je Halilović.

Ova objava krajem aprila izazvala je lavinu komentara na društvenim mrežama, a prije samo nekoliko dana ponovo se oglasio Nedžis.

“Ljudi, ja zadnjih 20 dana nemam pojma gdje sam. Situacija je takva da nam je vrijeme dragocjeno. Uglavnom, kao što rekoh, klinac mora negdje vani na neke terapije, hemoterapije…. Situacija je kompleksna jer se to nigdje u BiH ne može izvesti. U opticaju je Turska, Hrvatska ili Slovenija. Uglavnom to Fond pokriva i ima sporazum sa njima. Sutra bi trebao da se iz Tuzle uputi zahtjev ka Fondu u Sarajevu, a oni će dalje odlučiti gdje će Vedo da ide. Doktori su dali preporuku za Acibaden u Turskoj, i nadam se da će nas Fond tamo poslati. On je zbog godina i dijagnoze prioritet, ali ako neko može da to ubrza, bio bi mu zahvalan do groba. Ja zaista nemam pojma koliko će nama i da li će nam trebati nešto novca, niti šta bi taj Fond trebao da pokrije”, naveo je.

Upravo se čita:  U RS-u za "crni petak" potrošeno 27 miliona KM, u FBiH čak 346 miliona KM!

Potom je dodao da svako ko želi da pomogne može uplatiti na:

pay pal: nedzishalilovic@gmail.com
Ili na račun za uplate iz inozemstva;
IBAN BA391613000108123045

SWIFT; RZBABA2S
Halilović Nedžis, Tuzla, Mramor 75212, Milešići 56
062 324 327
Raiffaisen.
Kao i za uplate iz BiH;

1613000108123045
Raiffaisen bank

Na društvenim mrežama ne prestaju da se nižu komentari, a ovo je samo jedan od onih koji su se pojavili kao obrazloženje:

Upravo se čita:  BH Pošta upozorava: Kruži lažni oglas za prodaju izgubljenih paketa

“Našem sugrađaninu i prijatelju, jednom od boljih osoba kojih sam sreo u životu Nedžisu Haliloviću treba naša pomoć. Finaliziramo proces sa papirima, njegov sin Vedo mora na hitni tretman liječenja rijetkog tumora u nosu i vjerovatno tretman u Acibaden klinici, Istanbul, u Turskoj. To je skupa terapija, pa vas sve molim koji ste u mogućnosti od srca da pomognemo. Ovo je situacija u kojoj najponiznije molim sve jer ovdje ostavljamo sve po strani. Faktor vremena je krucijalan. Federalni fond ZZO će platiti liječenje, jer zato postoje proceduralni uslovi. Hvala direktoru ZZO TK koji se danas odmah odazvao i uputio nas na zakonski najkraći put. Biće tu naravno mnogo dodatnih troškova, želja nam je da sa malim Vedom pošaljemo oba roditelja u pratnji. Nedzis Halilovic, znam da je jedno sigurno, u svojoj i Vedinoj borbi nećeš ostati sam”, navodi se u komentaru.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Otkrivena lokacija na kojoj je ubijena 14-godišnja djevojčica Vanja

Tijelo djevojčice Vanje G. pronađeno je u selu Brazda, blizu Skoplja. Do mjesta gdje je ubijena dolazi se makadamskim...

Možda vas zanima i ovo