Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Otac metlom istukao dvanaestogodišnju djevojčicu jer se viđala sa starijim muškarcem

Iz Policijske uprave u Čačku su potvrdili da se početkom septembra ovaj događaj odigrao i da su pripadnici MUP-a postupali u skladu s ovlaštenjima.

Preporučeno

U selu nedaleko od Čačka prošlog mjeseca se odigrala drama u domu petočlane porodice, tokom koje je otac troje maloljetne dece, prijavljen za nasilje u porodici.

Njemu je pored prijave policije, izrečena i mjera udaljenja iz porodičnog okruženja u trajanju do mjesec dana.

Naime, incident u kojem je otac metlom tukao dvanaestogodišnju kćerku, osvanuo je nedavno i na društvenim mrežama. Na snimku se jasno vidi da otac djevojčicu starosti 12 godina udara drvenim predmetom, nalik na dršku od metle. Dok ona bježi od njegovih udaraca, vidi se i čuje majka koja oca podržava, a lice koje snima upozorava oca da dijete ne tuče po leđima.

Upravo se čita:  Poznati lijek se povlači sa tržišta u Hrvatskoj: Mnogo se prodaje i u Bosni i Hercegovini

Sve što se na tom snimku vidi je tačno, ali ova priča ima i drugu stranu. U djevojčicu se zagledao muškarac starosti između 40 i 50 godina i mi komšije znamo da se ona sa njim viđala. Svaki čas je dolazio kad roditelji nisu kod kuće. Riječ je o starijem muškarcu, sezoncu koji radi na izgradnji autoputa. Tog dana je on došao automobilom da je uzme ispred kuće, kada je otac iznenada naišao. Seonac je pobjegao, a otac je jedino s batinom uspio da vrati dijete u kuću – priča komšija ove porodice koja pored ove djevojčice ima još jednu stariju i sina, koji je najmlađi.

Upravo se čita:  Policajac se povrijedio otvarajući vrata na službenom autu, dobit će 5.000 eura

Da bezobrazluk bude veći, komšiju je sezonac, koji mu je napastvovao dijete, prijavio za nasilje u porodici, odnosno to su učinili on i djevojčica koju je nagovorio – priča mještanin sela koji kaže da nakon što je otkriven u svojim namjerama, predator je još neko vrijeme boravio u blizini kuće, u centru sela.

Čim je stigla policija on je upalio auto i otišao, a oca su kasnije iz kuće udaljili. Otac je bio bijesan i ogorčen, ispričao je policiji sve kako je bilo, a sada mu predstoji da se brani na sudu – priča komšija dodajući da su brojni mještani spremni da na sudu posvjedoče u korist oca, za kojeg tvrde da ranije nije pravio probleme.

Upravo se čita:  Dvojica državljana BiH od kojih je jedan maloljetan, lišeni slobode na ulazu u Crnu Goru

Iz Policijske uprave u Čačku su potvrdili da se početkom septembra ovaj događaj odigrao i da su pripadnici MUP-a postupali u skladu s ovlaštenjima.

Slučaj je prijavljen policiji, a ekipa je izašla na teren i postupala. Shodno Zakonu o sprječavanju nasilja u porodici u konkretnom slučaju su izrečene obje mere, udaljenje i zabrana kontakta s porodicom – izjavila je Bojana Kovačević, PR Policijske uprave u Čačku.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U RS-u za “crni petak” potrošeno 27 miliona KM, u FBiH čak 346 miliona KM!

Iako je i ove godine “crni petak” privukao veliki broj građana RS-a u tržne centre, a njihove novčanike za...

Možda vas zanima i ovo