Petak, 1 prosinca, 2023

Otkrivena mračna tajna vile na selu, komšije se uvijek pitale čime se bave i odakle im toliko novca: Figure lavova i skupi automobili krili užas

Autor:Redakcija

Godinama su se pitali čime se njihove komšije bave i odakle im toliko novca, a onda je na vidjelo isplivalo da je riječ o bandi koja je krijumčarila djecu i tjerala ih da prose.

Preporučeno

Pet osoba uhapšeno je u Loznici (Srbija) u spektakularnoj akciji pripadnika MUP koji su radili na razbijanju lanca trgovine ljudima, a dan nakon hapšenja, u naselju gde su pali osumnjičeni mještani su i dalje zbunjeni kako su njihove komšije mogle da učestvuju u svemu tome, prenosi Kurir.rs.

Godinama su se pitali čime se njihove komšije bave i odakle im toliko novca, a onda je na vidjelo isplivalo da je riječ o bandi koja je krijumčarila djecu i tjerala ih da prose.

U velikoj međunarodnoj akciji uhapšeni su N. T. (41), Z. M. (61), J. M. (42), N. M. (26) i M.A. (48), svi iz Loznice, i pretresom na više lokacija pronađeni su mobilni uređaji, sim kartice, novac, dokumentacije o međunarodnim transakcijama novca i USB memorije.

Upravo se čita:  Gradski autobus se prepolovio tokom vožnje

Jedna od kuća koja je obuhvaćena pretresom nalazi se u prigradskom naselju Klupci. Riječ je o velikoj kući, luksuzno opremljenoj, a mještani su se godinama pitali ko u njoj živi.

Kako su ispričali, niko nije znao da se njihove komšije bave trgovinom djece, ali su se pitali odakle im toliko novca.

– Znali smo da su često u inostranstvu, pa niko nije ni obraćao pažnju na njihovo bogatstvo. Uvijek su postojala pitanja odakle im toliko novca, ali smo svi mislili da rade puno jer su svi preko, odnosno van zemlje. Kuća im je tako dobro sređena, uvijek je parkiran i neki skup automobil ispred – pričaju mještani.

Slutili nisu da se iza cijelog bogatstva krije ovako nešto.

Upravo se čita:  Sjenicu zatrpao snijeg, dalekovod ispao iz sistema

Oni otkrivaju da su ih zabrinule velike policijske snage koje su se iznenada pojavile prije nekoliko dana i koje su bile tu neko vrijeme sa kompletnim naoružanjem.

– Vidjeli smo ljude sa puškama tu i nije nam bilo prijatno. Poznavali smo te ljude, ali nismo baš puno komunicirali sa njima. Uvijek je nekoga bilo u kući, ali je većina bila u inostranstvu. Ponekad smo i dječicu viđali da se igraju, ali da imaju tako mračnu tajnu nismo znali. Kuća je velika, urađeni su stubovi i lavovi na ogradi, dvorište uvijek sređeno i vidjelo se da žive lijepo.. Iskreno sam prestravljena i šokirana kada sam čula zbog čega su pohapšeni – rekla je mještanka.

Podsjetimo, pripadnici MUP-a Srbije su, u koordinaciji sa Europolom, a sve po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal pokrenuli akciju zbog sumnje da je izvršeno krivično djelo trgovina ljudima. Lozničani su osumnjičeni da su u periodu od sredine 2020. godine pa sve do hapšenja eksploatisali veliki broj djece.

Upravo se čita:  Državljanin Bosne i Hercegovine uhapšen na granici kod Dubrovnika: U luksuznom vozilu marke Audi Q5 pokušao prokrijumčariti čak 20 kilograma kokaina

Naime, oni su terali djecu uzrasta od 5 do 11 godina, kao i jednu državljanku Ukrajine (37) na prosjačenje u Srbiji, Francuskoj i Njemačkoj, dok su jednu osobu (18) držali u položaju sličnom robu i na taj način ova organizovana kriminalna grupa eksploatisala je svoje žrtve.

Kako je saopćeno iz Višeg suda u Beogradu, Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal petorici osumnjičenih za ovo krivično djelo određen je pritvor do 30 dana iz zakonskih razloga.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

“Malo alarmantno zvuči”: Nikšić o mogućem poskupljenju struje i redukcijama

Zbog inflacije i situacije s kupovnom moći građana, nećemo povećavati cijenu električne energije za domaćinstva – ona će ostati...

Možda vas zanima i ovo